Spread the love


Ένοχοι για τα αδικήματα της παράνομης εισόδου, της οπλοφορίας, της σύστασης συμμορίας και της αντίστασης κατά περίπτωση, κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου οι δίδυμοι Τούρκοι, αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι είχαν βγει προχθές με τζετ σκι στην περιοχή του Κονταρίου.

Μετά από μια ακροαματική διαδικασία που ξεπέρασε τις 3 ώρες, το δικαστήριο αποφάσισε ότι και οι δυο είναι ένοχοι ενώ επέβαλε ποινή στον πρώτο 2 έτη και 9 μήνες με αναστολή και καταβολή 3.500 ευρώ και στον δεύτερο 3 έτη και 5 μήνες, καθώς επίσης και χρηματικό πρόστιμο 3.500 ευρώ. Ιδιαίτερα στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο επιβλήθηκε επιπλέον χρηματικό πρόστιμο 5.500 αν θέλει να ισχύσει η αναστολή.

Να θυμίσουμε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί την Τρίτη και στην αρχή στους Λιμενικούς που έσπευσαν εκεί, επικαλέστηκαν ότι λόγω μηχανικής βλάβης τους παρέσυρε ο καιρός στη Χίο, αλλά στη διάρκεια της ανάκρισης δεν έδωσαν πειστικές απαντήσεις, γιατί είχαν μαζί τους λοστούς και… περούκες. Όταν οι Λιμενικοί βρήκαν στα κινητά τους τηλέφωνα και βίντεο από καταστήματα Τραπεζών στη Φάρκαινα, η υπόθεση πήρε άλλη τροπή, καθώς δημιουργήθηκαν υποψίες ότι ίσως να είχαν σχέδιο κλοπών «εξπρές» στο νησί.

Πηγή: alithia.gr



Spread the love