Spread the love


Στην εξάρθρωση συμμορίας ημεδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε ένοπλη ληστεία και σε περιπτώσεις διαρρήξεων σπιτιών και καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα, προχώρησε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν δύο άτομα, τα οποία μαζί με τους συνεργούς τους, τουλάχιστον από την 11η Αυγούστου συνέστησαν ομάδα, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, μέσω της διάπραξης παράνομων πράξεων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε χρονικό διάστημα 20 ημερών, προέβησαν σε ένοπλη ληστεία και εννέα κλοπές – απόπειρες κλοπής από οικίες και καταστήματα στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Πέλλας και Καβάλας, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν χρήματα, χρηματοκιβώτιο που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό και πλήθος κοσμημάτων.

Παράλληλα, αφαίρεσαν ένα φορτηγό και κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας από τρία οχήματα. Για να μη γίνονται αντιληπτοί και να παραπλανούν τις αστυνομικές αρχές, άλλαζαν τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του οχήματος που χρησιμοποιούσαν για την προσέγγιση των στόχων τους και τη διαφυγή τους, τοποθετώντας μεμβράνες διαφορετικών χρωμάτων. Για να αποφύγουν μάλιστα, πιθανό εντοπισμό και σύλληψή τους, κατείχαν και χρησιμοποιούσαν φορητό ασύρματο.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν παρουσία Δικαστικής Αρχής στις οικίες των δύο συλληφθέντων, σε τροχόσπιτά τους που βρισκόταν σε περιοχή της Χαλκιδικής, αλλά και σε οικία ενός εκ των συνεργών τους στην ευρύτερη περιοχή των Διαβατών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8.850 ευρώ, ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας, φορητός πομποδέκτης και διαρρηκτικά εργαλεία.

Ακόμη, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες μετέβαιναν σε αποθηκευτικό χώρο ιδιοκτησίας τους στον Εύοσμο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν κοσμήματα και πλήθος μηχανημάτων τήξης, επεξεργασίας και παραγωγής χρυσού, ενώ κατασχέθηκε και μηχάνημα καταγραφής που κατέγραφε παράνομα κινήσεις δημόσιου χώρου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Spread the love