Spread the love


Κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στις περιοχές του Δενδροποτάμου και του Ευόσμου, 11 άτομα ηλικίας από 16 έως 46 ετών, μέλη και ηγετικά στελέχη στην κατοχή των οποίων, αλλά και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 3, 753 κιλά ηρωίνης.

Σύμφωνα ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, το κύκλωμα εξαρθρώθηκε μετά έρευνες αστυνομικών διαφόρων Τμημάτων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς και του Τελωνείου Ευζώνων Κιλκίς.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν 937,87 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, επτά δενδρύλλια κάνναβης, 9.665 ευρώ, δύο χρυσές λίρες, τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές και διάφορες άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές. Κατασχέθηκε επίσης όχημα που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους αλλά και για τη μεταφορά και διακίνηση ηρωίνης και κάνναβης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει ομάδα με σκοπό την εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών και είχαν αναλάβει συγκεκριμένους ρόλους που συνδέονταν με την κατοχή, αποθήκευση, μεταφορά και διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης και κάνναβης, αλλά και του παράνομου περιουσιακού οφέλους που αποκόμιζαν.

Οι συλληφθέντες, προκειμένου να αποφύγουν πιθανό εντοπισμό και σύλληψή τους από τις αστυνομικές αρχές, λειτουργούσαν σύστημα βιντεοεπιτήρησης έξω από οικία που χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη ποσοτήτων ναρκωτικών και κατέγραφαν τις κινήσεις περιμετρικά του χώρου.

Σε βάρος των 11 συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για σύσταση συμμορίας, παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και παράβαση περί της αποδεικτικής ισχύος των αστυνομικών ταυτοτήτων και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.



Spread the love