Spread the love


Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το πρωί του Σαββάτου η πυρκαγιά που έκαιγε από το μεσημέρι της Παρασκευής αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μόλα Καλύβα, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Η πρώτη εκτίμηση της πυροσβεστικής είναι ότι η φωτιά κατέκαψε έκταση περίπου 1.000 στρεμμάτων, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 25 οχήματα, ενώ το πρωί στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν και δύο ελικόπτερα. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει πρόβλεψη έντασης ανέμων που να δημιουργεί ανησυχία για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων και επέκτασης του πύρινου μετώπου.

Καλύτερη είναι η εικόνα στο Λιβάδι της Θεσσαλονίκης, όπου ξέσπασε πυρκαγιά αργά το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αν και η φωτιά δεν έχει τεθεί ακόμη υπό μερικό έλεγχο, έχει οριοθετηθεί.

Αντίστοιχη είναι η εξέλιξη σε πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή στην περιοχή Λουτρά στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.

Σε ό,τι αφορά τη φωτιά που ξέσπασε χθες στο Μοναστηράκι Δράμας, έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Από νωρίς το πρωί τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

Η φωτιά έχει εξαπλωθεί σε πολλά μέτωπα και την επιχείρηση δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι. Ολη τη νύχτα οι χερσαίες δυνάμεις έδιναν μια μάχη με τη φωτιά προκειμένου να την περιορίσουν ώστε να μην επεκταθεί σε κατοικημένες περιοχές και απειλήσει τη Δημοτική Κοινότητα της Καλλίφυτου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά έκαψε περισσότερα από 12.000 στρέμματα θαμνώδους και χορτολιβαδικής έκτασης, ενώ μέχρι στιγμής δεν δηλώθηκαν καταστροφές σε ζωικό κεφάλαιο.

Οι εκτιμήσεις των πυροσβεστικών Αρχών είναι ότι η φωτιά θα τεθεί σε πλήρη έλεγχο μέχρι το απόγευμα, αλλά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος των συνεχών αναζωπυρώσεων εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που αλλάζουν κατεύθυνση.



Spread the love