Spread the love


Κινητοποιήσεις προγραμματίζονται, στην Αθήνα και το Κερατσίνι, για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Οι κινητοποιήσεις θα γίνουν στις 16 και 18 Σεπτεμβρίου, ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου εκπροσώπων των διοργανωτών τους, που αποτελούνται από αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, εργατικά και συνδικαλιστικά σωματεία, κοινωνικές δομές, κοινότητες μεταναστών, φοιτητικούς συλλόγους και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Στις 16 Σεπτεμβρίου, στις 18.00, θα ξεκινήσει διαδήλωση προς τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων. Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι. Θα ακολουθήσει πορεία μέσα από τις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, η οποία θα καταλήξει στο Καστράκι Δραπετσώνας, απέναντι από την πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά. Εκεί, έχει ήδη ανακοινωθεί από την οικογένεια του Παύλου Φύσσα εκδήλωση με τίτλο «Πως ανέχεσαι ΝΑΖεΙς μαζί τούς?», στις 20:00, με ελεύθερη είσοδο. Στη συναυλία συμμετέχουν οι: Magic de Spell, Fundracar, Μύκητες, Σ. Γραμμένος, Taburo Bota και άλλοι, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το παρών στη συνέντευξη Τύπου έδωσε η Μαρία Κασκαρίκα, μητέρα του Αλέξη Λαζάρη, του φοιτητή που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από μέλη της Χρυσής Αυγής, τον Απρίλιο στους Αμπελόκηπους.

«Τα γραφεία της Χρυσής Αυγής δεν είναι μόνο εκπαιδευτήρια, αλλά και τόπος συντονισμού και οργάνωσης της εγκληματικής δράσης, που λειτουργούν ως ορμητήρια των ταγμάτων εφόδου. Για τον λόγο αυτόν επιβάλλεται το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής σε όλη τη χώρα», δήλωσε η κ. Κασκαρίκα.

Οι άλλοι ομιλητές ανέφεραν ότι παρότι η Χρυσή Αυγή αναδιπλώθηκε, κάπως, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την εξέλιξη της δίκης της, συνεχίζονται επιθέσεις στον Ασπρόπυργο, το Μενίδι, το Ίλιον, το Σχιστό, τους Αμπελόκηπους και αλλού.

Σχολιάζοντας ότι η δίκη καθυστερεί αδικαιολόγητα, τόνισαν ότι σημασία έχει να αποδομηθεί η ναζιστική οργάνωση στα μάτια του κόσμου. Επίσης, υπογράμμισαν πως «μόνο η μαζική κινητοποίηση θα κλείσει τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όπως έκανε και στο παρελθόν». Το οριστικό κλείσιμο των κεντρικών και των υπολοίπων γραφείων της Χρυσής Αυγής θα είναι ένα σημαντικό πλήγμα, κατέληξαν.

Πηγή: ΑΠΕ



Spread the love