Spread the love


Φυτεία με 60 συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείς Λαμίας σε παραποτάμια δασώδη περιοχή, στο Ζηλευτό Φθιώτιδας, ενώ συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω 2 καλλιεργητές ηλικίας 48 και 47 ετών.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τη φυτεία και την έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Χθες το μεσημέρι, τη στιγμή που ο 48χρονος με τον 47χρονο εισήλθαν στο χώρο της φυτείας, προκειμένου να προβούν στην περιποίηση των δενδρυλλίων, οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν. ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Από το χώρο της φυτείας, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (60) δενδρύλλια κάνναβης, πλήρους ανάπτυξης, ύψους από 1,5 έως και 3 μέτρα, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν:

  • διάφορα σύνεργα για την περιποίησή της καλλιέργειας (σκαπτικά εργαλεία, νάιλον συσκευασία με λίπασμα, ψεκαστήρας),
  • μία βενζινοκίνητη γεννήτρια, με την οποία αντλούσαν νερό από τον ποταμό, για το πότισμα των δενδρυλλίων,
  • δύο πλαστικά δοχεία με βενζίνη και ζιζανιοκτόνο, τα οποία έφεραν οι καλλιεργητές κατά την είσοδό τους στη φυτεία, καθώς και
  • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, η οποία βρέθηκε στον εξωτερικό χώρο της οικίας του 47χρονου.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.



Spread the love