Spread the love


Με αίτημα να βελτιωθούν οι κυκλοφοριακές υποδομές στην περιοχή και παράλληλα στέλνοντας το μήνυμα της τήρησης των κανόνων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ομάδα πολιτών και φορείς από τα Χανιά προχώρησαν το μεσημέρι σε συμβολικό αποκλεισμό είκοσι λεπτών του δρόμου έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης. 

Στο σημείο εκείνο στις 17 Αυγούστου είχαν χάσει τη ζωή τους δύο νέοι, ένα αγόρι 19 ετών και ένα κορίτσι 20 ετών φοιτήτρια του Πολυτεχνείου, όταν παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 20 χρόνος υπήκοος Γεωργίας.

«20 λεπτά για το Γιάννη και τη Στέλλα» ήταν το σύνθημα της κινητοποίησης, ενώ σε ανακοίνωσή τους οι οργανωτές της εκδήλωσης ανέφεραν ότι «Ζητάμε σύγχρονα πεζοδρόμια, διαγραμμίσεις, σήμανση, φωτισμό, κυκλικό κόμβο σύνδεσης του κεντρικού δρόμου των Κουνουπιδιανών με την Πολυτεχνειούπολη».

Το τροχαίο της 17ης Αυγούστου ανέδειξε με δραματικό τρόπο την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου δρόμου και ήδη από τις αρχές έχουν αρχίσει οι εργασίες για την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών και σε δεύτερη φάση πεζοδρομίου. Στην εκδήλωση που έγινε μέσα σε κλίμα συγκίνησης συμμετείχαν και πολλοί φοιτητές του Πολυτεχνείου που όπως και οι άλλοι παριστάμενοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δύο παιδιών.

Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο διοικητής του τμήματος τροχαίας Χανίων Γιάννης Βλαχάκης και ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλης Διγαλάκης που επανέλαβε την ανάγκη δημιουργίας κυκλικού κόμβου στην περιοχή ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες & βίντεο: zarpanews.gr



Spread the love