Spread the love


Πολύ υψηλός είναι για σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς για το νησί της Ρόδου, με δείκτη 4, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης.

Παράλληλα, υψηλός κίνδυνος (δείκτης 3) ελλοχεύει για τους νομούς Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Δωδεκανήσου, καθώς και για τα νησιά Ικαρία, Σάμος, Χίος, Κέρκυρα, Ζάκυνθος και Κεφαλονιά.

Εξάλλου, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 55 αγροτοδασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Η κατάσταση στις υπόλοιπες έχει ως εξής: H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση, στην Πυλαία Αλεξανδρούπολης, είναι σε εξέλιξη. Για την κατάσβεση της επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 45 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη.

Περιμετρικά οριοθετημένη χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που ξέσπασε χθες σε δασική έκταση, στη θέση «Ανάληψη» Ταϋγέτου, στην περιοχή Μαχαλά Μεσσηνίας, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Επίσης, οριοθετημένη χωρίς ενεργό μέτωπο είναι και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση, στο Καρούσι Καλαβρύτων, ενώ στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Ακόμη, στη Ζάκυνθο παραμένουν και επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Spread the love