Spread the love


Η πετρελαιοκηλίδα από τη βύθιση του μικρού πετρελαιοφόρου «Αγ. Ζώνη ΙΙ», την Κυριακή ανοικτά της Σαλαμίνας, έφθασε μέχρι και το Καλαμάκι!

 

Ολόκληρη η Φρεαττύδα κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της περιβαλλοντικής μόλυνσης, ενώ η ΕΕ στέλνει για πρώτη φορά ειδικό σκάφος για να βοηθήσει στην επιχείρηση καθαρισμού.

Μόλις χθες, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής  Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της μόλυνσης και η κατάσταση ελέγχεται απολύτως. Και σήμερα απειλείται όλο το θαλάσσιο μέτωπο στα νότια της πρωτεύουσας…

Κατά περίεργο τρόπο, η κυβέρνηση, που απειλεί να τινάξει στον αέρα με τις αβελτηρίες της την επένδυση της Eldorad» στις Σκουριές, επικαλούμενη τον κίνδυνο (που, πάντως, το οικολογικό ΣτΕ δεν βλέπει…) οικολογικής καταστροφής, εμφανίζεται άφωνη και αμήχανη στην υπαρκτή και προ των… ακτών της Φρεαττύδας.

Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας, στην οποία συμμετείχαν ο γ.γ. Λιμένων Χρήστος Λαμπρίδης, ο γ.γ. του υπουργείου Διονύσης Καλαματιανός, η δήμαρχος Σαλαμίνας και εκπρόσωποι παράλιων δήμων, για να εξετάσουν πώς θα αντιμετωπίσουν το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει.

«Μυρίζει όλος ο τόπος πετρέλαιο. Όλο το απόγευμα προσπαθούσαν με ειδικά φράγματα και ρίχνοντας χημικά», δήλωσε επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Φρεαττύδας.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι ότι για πρώτη φορά η ΕΕ έστειλε ειδικό σκάφος για να βοηθήσει στην επιχείρηση καθαρισμού. Πρόκειται για το «ΑΚΤΑΙΑ Oil Spill Response Vessel» που εστάλη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ασφαλείας και Περιβάλλοντος (EMSA) στη Σαλαμίνα.

Είναι ένα σκάφος που κάνει κάθε τρεις μήνες άσκηση στην Ελλάδα, είναι πλήρως εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό και ραντάρ που εντοπίζει την κηλίδα σε απόσταση 20 χλμ. Η ΕΕ κινητοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Ναυτιλίας.

Δείτε τις φωτογραφίες από τις ακτές του Πειραιά:

 

Σαλαμίνα

Σαλαμίνα

Σαλαμίνα

Σαλαμίνα

Σαλαμίνα

Σαλαμίνα

Σαλαμίνα

Σαλαμίνα

Σαλαμίνα

ΣαλαμίναΦωτογραφίες: Intimenews/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Φωτογραφίες σοκ από τη Σαλαμίνα:

Σαλαμίνα

Σαλαμίνα

Σαλαμίνα

Σαλαμίνα

Σαλαμίνα

Σαλαμίνα

Σαλαμίνα

Σαλαμίνα

Σαλαμίνα

Σαλαμίνα

Σαλαμίνα

Σαλαμίνα

Σαλαμίνα

Σαλαμίνα

 



Spread the love