Spread the love


Μπαράκ Ομπάμα και Μπριζίτ Μακρόν. Οσον αφορά την Ελλάδα, θα τους ενώνει κάτι κοινό: Aυτό δεν είναι άλλο από την ξενάγησή τους στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, Ελένη Μπάνου.

 

Η κυρία Μακρόν, συνοδευόταν από την Μπέτυ Μπαζιάνα και έφτασε στην Ακρόπολη μετά την επίσκεψή της στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«Είναι η πρώτη μου επίσημη επίσκεψη στη χώρα σας και έχει τη σημασία του αυτό. Είναι πολύ μεγάλη χαρά που είμαι εδώ, αλλά και για την υποδοχή» σημείωσε κατά την είσοδό της στον χώρο.

Την ξενάγηση στον Ιερό Βράχο στην κ. Μακρόν πραγματοποίησε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, Ελένη Μπάνου, που είχε ξεναγήσει και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τον περασμένο Νοέμβριο.

Η ίδια είχε χαρακτηρίσει «πολύ γλυκό άνθρωπο» τον πρώην πλέον πρόεδρο των ΗΠΑ. «Ηξερε πολλά πράγματα, που τον ρώτησα αν τα γνωρίζει. Ρώτησε συγκεκριμένα για τα μνημεία και τον τρόπο τελέσεως της γιορτής των μεγάλων ”Παναθηναίων” και πραγματικά μου έκανε εντύπωση», είχε αναφέρει, ενώ είχε σταθεί: «Ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν διαβασμένος, ήξερε πολλά. Πολλοί Αμερικανοί και Δυτικοευρωπαίοι είναι στην κουλτούρα τους να διαβάζουν και αρχαίους Ελληνες συγγραφείς, αλλά και για την ελληνική μυθολογία».

Δεν είχε παραλείψει να αναφέρει πως θεωρεί τον εαυτό της πολύ τυχερό που τον ξενάγησε στην Ακρόπολη. Ετσι, λοιπόν, μένουν οι νέες της εμπειρίες από την ξενάγηση για την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας.

Πηγή Φωτό: Eurokinissi & Associated Press



Spread the love