Spread the love


Στη Βουλή και στο Ναυτοδικείο Πειραιά διαβιβάστηκε ο φάκελος με τις καταγγελίες του ισοβίτη Ευθύμιου Γιαννουσάκη σχετικά με τις πιέσεις που δέχθηκε για να εμπλέξει τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση του Noor1.

 

Ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, ο οποίος επί σχεδόν δύο μήνες διενήργησε πολυεπίπεδη προκαταρκτική εξέταση, αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο στήθηκε η σκευωρία και η απόπειρα εμπλοκής του κ. Μαρινάκη και διαβίβασε τις δικογραφίες με τις καταγγελίες Γιαννουσάκη στη Βουλή για τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και στο Ναυτοδικείο για τον λιμενικό Παναγιώτη Χριστοφορίδη.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια των βουλευτών αλλά και στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου, προκειμένου να ερευνήσουν αν έχουν διαπραχθεί ή όχι η αξιόποινη πράξη της απόπειρας κατάχρησης εξουσίας.

Επίσης, η δικογραφία που απέστειλε ο εισαγγελέας Εφετών ζητά να αναζητηθούν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες των σωφρονιστικών υπαλλήλων  ώστε να διερευνηθεί κάτω από ποιες συνθήκες ο ισοβίτης Ευθύμιος Γιαννουσάκης είχε τηλεφωνική συσκευή μέσα στις φυλακές Αυλώνας, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται, όπως επίσης και για το μέσο που χρησιμοποίησε ο ισοβίτης για να να καταγράψει τη συνομιλία του με τον λιμενικό Π. Χριστοφορίδη.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας θέτει στο αρχείο την έρευνά του για την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιώς Ειρήνη Τζήβα, η οποία είχε επισκεφθεί στις φυλακές τον Γιαννουσάκη, όσο και για τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. «Δεν προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης οποιασδήποτε συμμετοχής πράξης των Ειρήνης Τζήβα και Ευθύμιου Τριανταφυλλόπουλου και άλλων καταμηνυομένων ιδιωτών. Η υπόθεση πρέπει να χωριστεί και να διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά ως προς τον ανθυπασπιστή του Λιμενού Παναγιώτη Χριστοφορίδη, προκειμένου να κριθεί αρμοδίως αν τέλεσε η όχι τα εγκλήματα της απόπειρας της κατάχρησης εξουσίας και της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου», αναφέρει στο πόρισμά του ο εισαγγελέας Εφετών.



Spread the love