Spread the love


Νέο… επεισόδιο στο σίριαλ της επένδυσης του Ελληνικού αναμένεται να «παιχτεί» αύριο, καθώς η συνεδρίαση του δασαρχείου Πειραιά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι κλιμάκιο θα πρέπει να πάει αύριο να πραγματοποιήσει αυτοψία για να αποφανθεί εάν υπάρχει δάσος!

 

Η νέα αυτή εκκρεμότητα αφορά σε επιφάνεια 37 στρεμμάτων, μια μικρή αλλά καίρια έκταση στον χώρο του παλιού αεροδρομίου που έχει χαρακτηριστεί δάσος. Βρίσκεται, όμως, πολύ κοντά στην παραλιακή ζώνη όπου έχει σχεδιαστεί η κατασκευή πολυόροφου κτιρίου που αναμένεται να φιλοξενήσει και το καζίνο.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) ακυρώθηκε.

Το ΚΑΣ θα συζητούσε την κήρυξη ή μη μεγάλου τμήματος της έκτασης του πρώην αεροδρομίου ως αρχαιολογικού χώρου, με τον επενδυτή της Hellinikon Global να έχει διαμηνύσει ότι χρειάζεται μια «καθαρή λύση» για το ζήτημα.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η «Καθημερινή», η αναβολή ήταν επιδίωξη της κυβέρνησης καθώς οι ενδείξεις παρέπεμπαν σε σχηματισμό πλειοψηφίας μεταξύ των μελών του ΚΑΣ υπέρ της κήρυξης του χώρου ως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

«Δεν είναι δάσος είναι τεχνητή φυτεία»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου είχε δηλώσει  κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της εταιρίας πριν από λίγο καιρό ότι η εταιρία είναι έτοιμη να ξεκινήσει το έργο του Ελληνικού «χτες».

«Δασική είναι μια περιοχή που έχει αναπτυχθεί με φυσικά αίτια. Τα δέντρα φυτεύτηκαν από το Κολέγιο Θηλέων που στεγάζονταν τότε στο Ελληνικό. Δεν είναι δάσος, είναι τεχνητή φυτεία και απεφάνθη επ’ αυτού το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους πριν δυο μήνες. Περιμένουμε τι θα πει η επιτροπή στη νόμιμη διαδικασία. Η πολιτεία μας έχει διαβεβαιώσει πως συμφωνεί με την άποψή μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.



Spread the love