Spread the love


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας για το ζήτημα της διανομής συγγραμμάτων.

Με αφορμή το ζήτημα που προέκυψε από την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων ότι «θα διακόψει τη διανομή πανεπιστημιακών συγγραμμάτων στους φοιτητές της χώρας για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017 – 2018», επειδή το υπουργείο δεν έχει πληρώσει τους εκδότες, οι φοιτητές προβάλλουν το αίτημα για δωρεάν συγγράμματα σε όλους.

Επιπλέον, ζητούν τα συγγράμματα να τυπώνονται στα πανεπιστημιακά εκτυπωτικά κέντρα με ευθύνη του κράτους, μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης σε όλους που είναι από άλλες πόλεις και έχουν οικονομικά προβλήματα, δωρεάν σίτιση – στέγαση – μετακίνηση, να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών, να καταργηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στις σχολές.

Αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση έχουν πάρει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Νηπιαγωγών, Δασκάλων, Νομικής, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Μηχανολόγων ΕΜΠ, Τουρκικών Σπουδών και ΝΦΕΕΜΠ.

 

Διαμαρτυρία Διαμαρτυρία Διαμαρτυρία



Spread the love