Spread the love


Στην κατάθεσή του στις Αρχές, ένας εκ των συλληφθέντων για την απαγωγή Λεμπιδάκη υποστηρίζει πως ήταν δύο οι ομάδες που συμμετείχαν στην αρπαγή του επιχειρηματία.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο (…) μου είπε λοιπόν ότι η ομάδα που έκανε την απαγωγή Λεμπιδάκη και τον είχαν αρπάξει από την αρχή, είχε πλέον στοχοποιηθεί από την Αστυνομία και ότι από εκείνο το σημείο και μετά είχε αναλάβει μία δεύτερη ομάδα η οποία συνέχιζε την κράτηση του απαχθέντα. Ο (…) ανήκε στην δεύτερη ομάδα, όπως μου είπε ο ίδιος, αλλά δεν μου (…)».

«Χρωστάω 1,5 εκατ. ευρώ στις τράπεζες, γι’ αυτό το έκανα»
Ο κατηγορούμενος είναι μεσίτης από το Ρέθυμνο και γραμματέας στον Σύλλογο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου. Κατά δήλωσή του, αποφάσισε να συμμετάσχει στην απαγωγή επειδή είχε πολλά οικονομικά προβλήματα: «Η οικονομική μου κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, καθώς χρωστάω ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, περίπου 1.500.000 ευρώ από δάνεια που έχω πάρει από τράπεζες. Αυτή τη στιγμή με το ζόρι τα βγάζω πέρα».

«Εμπλεξα την κόρη μου – Δεν ήξερε τίποτα»
«Στεναχωριέμαι πάρα πολύ που δεν μπορώ να συντηρήσω την οικογένειά μου και βασίζομαι στη δουλειά της γυναίκας μου που είναι καθηγήτρια σε σχολείο του Ρεθύμνου», ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόκειται για τον πατέρα που ενέπλεξε στην υπόθεση και την κόρη του, την οποία -χωρίς να το γνωρίζει η ίδια- είχε κάνει αποστολέα των μηνυμάτων των απαγωγέων προς την οικογένεια Λεμπιδάκη.

«Ο φίλος μου με έβαλε στην υπόθεση»
Μάλιστα, ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν συμμετείχε από την αρχή στην απαγωγή, πως είχε ακούσει για την υπόθεση από τις ειδήσεις, ενώ τόνισε πως ένας φίλος του, από τον Σύλλογο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου, τον έπεισε να εμπλακεί.

Η κατάθεση του μεσίτη

Είμαι μεσίτης στο επάγγελμα, ενώ παράλληλα είμαι γραμματέας στο Σύλλογο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου που έχει σαν αντικείμενο τη βοήθεια οφειλετών για δάνεια και αναστέλλουμε τους πλειστηριασμούς σπιτιών. Η οικονομική μου κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, καθώς χρωστάω ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, περίπου 1.500.000 ευρώ από δάνεια που έχω πάρει από τράπεζες. Αυτή τη στιγμή με το ζόρι τα βγάζω πέρα. Στεναχωριέμαι πάρα πολύ που δεν μπορώ να συντηρήσω την οικογένειά μου και βασίζομαι στη δουλειά της γυναίκας μου που είναι καθηγήτρια σε σχολείο του Ρεθύμνου. Περισσότερο όμως στεναχωριέμαι για το κοριτσάκι μου την ………. που την έμπλεξα και αυτήν σε όλη αυτήν την ιστορία, χωρίς να φταίει. Θέλω να σας πω από την αρχή όλα όσα έγιναν και έχουν σχέση με την απαγωγή του επιχειρηματία Λεμπιδάκη Μιχάλη, για να καταλάβετε και εσείς πως ότι έκανε ήταν καθαρά από βλακεία μου και την απόγνωσή μου λόγω των οικονομικών δυσκολιών που περνάω. Να σας πω πραγματικά έχω μετανιώσει για όλα όσα έχω κάνει και λυπάμαι για όποιον έχω βλάψει. Από τον σύλλογο που σας ανέφερα παραπάνω, τον «ΣΟΑΡ», όπως τον λέμε, στον οποίο είμαι γραμματέας, αντιπρόεδρος είναι ο ………… . Με τον ………. γνωριζόμαστε πάνω από είκοσι χρόνια και κάνουμε καλή παρέα. Τον εμπιστεύομαι και με εμπιστεύεται απόλυτα και συνεργαζόμαστε στο πλαίσιο του συλλόγου αλλά και στη δουλιεά μας. Ο ……. είναι ξυλουργός και έχει δικό του ξυλουργείο στην παλιά εθνική οδό Ρεθύμνου-Χανίων, μετά τη διασταύρωση στο Καλονύχτι Ρεθύμνου. Γύρω στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου του 2017, με πήρε τηλέφωνο σε ένα κινητό μου τηλέφωνο που είναι το ……….., του οποίου το τηλέφωνο δεν το θυμάμαι τώρα να σας το πω και μου είπε να έρθει σπίτι μου για να μιλήσουμε. Μετά από λίγο ήρθε σπίτι μου ο ……….. και καθίσαμε έξω από το σπίτι για να μιλήσουμε. Τότε, μου έπιασε την κουβέντα για την απαγωγή του Λεμπιδάκη Μιχάλη, για την οποία εγώ είχα ακούσει από τις ειδήσεις και από διάφορες συζητήσεις από δω και από κει, καθώς αποτελούσε θέμα συζήτησης εδώ στην Κρήτη τους τελευταίους μήνες. Ο ………   μου είπε λοιπόν ότι η ομάδα που έκανε την απαγωγή Λεμπιδάκη και τον είχαν αρπάξει από την αρχή, είχε πλέον στοχοποιηθεί από την Αστυνομία και ότι από εκείνο το σημείο και μετά είχε αναλάβει μία δεύτερη ομάδα η οποία συνέχιζε την κράτηση του απαχθέντα. Ο …….. ανήκε στην δεύτερη ομάδα, όπως μου είπε ο ίδιος, αλλά δεν μου      



Spread the love