Spread the love


Με πλήρη συμμετοχή των ναυτεργατών στις στάσεις εργασίας, ξεκίνησαν σήμερα οι προαναγγελθείσες κινητοποιήσεις, με αποτέλεσμα από τις 8.00 το πρωί μέχρι και τις 12.00 το μεσημέρι να μείνουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της Ηγουμενίτσας, των Παξών και της Κέρκυρας.

Για αύριο, Τρίτη, η τετράωρη στάση εργασίας των ναυτεργατών αναμένεται να γίνει από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι και τις 4.00 το απόγευμα.

«Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, που θα εξελιχθεί και αύριο με τετράωρη στάση εργασίας, είχε απόλυτη συμμετοχή» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου των Ναυτεργατών της Κέρκυρας, «Άγιος Σπυρίδων», Χρήστος Βιτουλαδίτης.

Όπως επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Βιτουλαδίτης, αναμένεται -μετά την αναβολή της προκαθορισμένης συνάντησης την περασμένη Παρασκευή, των μελών των σωματείων ναυτεργατών με τους πλοιοκτήτες, αλλά και τους αρμοδίους του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής- οι συναντήσεις να γίνουν την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη.

«Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας μετά το πέρας των διήμερων συναντήσεων, θα ξεκινήσουμε νέες, αυτή τη φορά, 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις» σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βιτουλαδίτης.

Μεταξύ των θεμάτων που αναμένεται να συζητηθούν, είναι αυτό της συλλογικής σύμβασης εργασίας των εργαζομένων στα πορθμεία εσωτερικού, αλλά και η ακινησία πλοίων κλειστού τύπου, που έχει ήδη ξεκινήσει και βρίσκει αντίθετους τους ναυτεργάτες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 



Spread the love