Spread the love


Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε η αφίσα που κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας με το πρόσωπο του καθηγητή Άγγελου Συρίγου και την επιγραφή «Αυτός είναι ο φασίστας».

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηλίας Ζαγοραίος έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να ερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της προτροπής σε αξιόποινες πράξεις.

Την ίδια ώρα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου επρόκειτο να γίνει η δίκη τού ενός από τους τρεις νεαρούς που κατηγορούνται για την επίθεση σε βάρος του καθηγητή, ανέβαλε τη διαδικασία για τις 19 Δεκεμβρίου, λόγω παρέλευσης του ωραρίου.

Στον καθηγητή είχε επιτεθεί μια ομάδα νεαρών επειδή νωρίτερα ο κ. Συρίγος είχε επικρίνει φοιτητή που έγραφε με σπρέι στους τοίχους του Πανεπιστημίου. Το δικαστήριο αρχικά έδωσε πιο μακρινή δικάσιμο, ωστόσο ικανοποίησε το αίτημα του κ. Συρίγου, που ζήτησε επίσπευση της διαδικασίας σημειώνοντας ότι «υπάρχει ενεργή απειλή εναντίον μου, καθώς κυκλοφορεί αφίσα που με στοχοποιεί».

 



Spread the love