Spread the love


Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου θα καθίσει στις 6 Νοεμβρίου 2017 μια Γαλλίδα, κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς προσπάθησε το 2009, να σκοτώσει τον εραστή της με τον οποίο το διάστημα εκείνο είχαν χωρίσει, χτυπώντας τον με ψαροντούφεκο στο λαιμό.

Σε βάρος της έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, την άρση του οποίου απέρριψε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω, κρίνοντας ότι ήταν αναρμόδιο να αποφασίσει σχετικά.

Το θύμα, υπήκοος Ελβετίας, και η κατηγορουμένη υπήκοος Γαλλίας, κάτοικοι και οι δύο της Ρόδου, είχαν από κοινού σκάφος με σημαία Βελγίου, στο οποίο και έμεναν. Κάποιες φορές το εκμίσθωναν ως τουριστικό σκάφος.

Οι δύο τους είχαν σχέση που κράτησε περίπου 5 χρόνια μέχρι, τουλάχιστον και τον Αύγουστο του  2009. Από τις αρχές Αυγούστου 2009 όμως ήταν σε διάσταση.

Στις 15 Αυγούστου 2009 τα ξημερώματα, όταν το θύμα επέστρεψε μόνο του από νυχτερινή διασκέδαση, στο σκάφος και ξάπλωσε στην καμπίνα του για να κοιμηθεί, η κατηγορουμένη άνοιξε το φινιστρίνι της καμπίνας και χωρίς να την αντιληφθεί, τον χτύπησε από απόσταση δύο μέτρων στο λαιμό με ένα ψαροντούφεκο.

Το θύμα κατάφερε με ψυχραιμία και έβγαλε το καμάκι από το λαιμό του και προσπάθησε να φύγει αλλά η Γαλλίδα που είχε προλάβει και είχε κρυφτεί πίσω από την πόρτα της καμπίνας, κρατώντας στα χέρια της ένα σφυρί προσπάθησε δύο φορές με αυτό να τον χτυπήσει στο κεφάλι. Εκείνος πρόλαβε να την ακινητοποιήσει και στην συνέχεια όπως κατέθεσε ενόρκως, η κατηγορουμένη, συνειδητοποιώντας την πράξη της, τον συνόδευσε στα Εξωτερικά Ιατρεία Α’ Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Στον ανακριτή το θύμα είπε πως τότε δεν προέβη σε καταγγελία καθώς βρισκόταν σε κατάσταση σοκ και δεν ήθελε να επιβαρύνει την κατάσταση, αναλογιζόμενος και την προσωπική σχέση που διατηρούσε με την κατηγορουμένη. Απέδωσε δε την αξιόποινη και εγκληματική σε βάρος του συμπεριφορά της στο αίσθημα ερωτικής αντιζηλίας που έτρεφε για αυτόν η Γαλλίδα.



Spread the love