Spread the love


Σε μία λαμπερή τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου παραδώθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα για τους ΧΧΙΙΙ χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, PyeongChang 2018.

Η Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί, με πολιτιστικά δρώμενα, τόσο της Ελλάδας όσο και της Νότιας Κορέας.

Το δρώμενο της Ελλάδας περιελάμβανε την ομάδα Γενικής Γυμναστικής «Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων», αποτελούμενη από 90 αγόρια και κορίτσια και παρουσιάσε το θέμα: «Οι Λύκοι και το Φεγγάρι».

Το δρώμενο τη Ν.Κορέας περιελάμβανε τη δημιουργία λυρικής ατμόσφαιρας με χορούς και τραγούδια της Δημοκρατίας της Κορέας καθώς και παρουσίαση της μουσικής σύνθεσης της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας επί κορεατικού εδάφους.

Στη συνέχεια η Ολυμπιακή Φλόγα εισήλθε στο Παναθηναϊκό Στάδιο από τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο, τον πρωταθλητή της χιονοδρομίας Ιωάννη Πρώιο.

Ο Δημοσθένης Ταμπάκος πήρε την Ολυμπιακή Φλόγα κατά σειρά από τους Ολυμπιονίκες Μαρία Γεωγάτου, Δημήτρη Μούγιο, Τόνια Μωραΐτη, Δήμητρα Ασιλιάν και Δημήτρη Τζιμούρτο, ενώ δίπλα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός μετέφερε τη Φλόγα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο οποίος αμέσως μετά αναφέρθηκε στην επιτυχία που είχε η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους αλλά και στην εξαιρετική υποδοχή που είχε από τους Έλληνες, σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό που πέρασε.

Ο κ. Καπράλος ήταν εκείνος που παρέδωσε την φλόγα στο πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής της Πιονγκτσάνγκ Λι Χίι Μπεόμ. Το παρών στο Παναθηναϊκό Στάδιο έδωσε πλήθος επισήμων και άνω των 15.000 θεατών που καταχειροκρότησαν εξαιρετικά δρώμενα που πραγματοποιήθηκαν καθώς και την καθιερωμένη τελετή που πραγματοποιήθηκε από την Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου και τις Ιέρειες, σε χορογραφία της Αρτέμιδας Ιγνατίου.

Η Φλόγα έφτασε στο Παναθηναϊκό Στάδιο με τη βοήθεια συνολικά 505 λαμπαδηδρόμων από την Αρχαία Ολυμπία μέχρι την Αθήνα.

Η λαμπαδηδρομία στη Νότια Κορέα θα καλύψει περισσότερα από 2.000 χιλιόμετρα.

Την Φλόγα παρέδωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος στο πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής της Πιονγκτσάνγκ Λι Χίι Μπεόμ, με την παρουσία στο Παναθηναϊκό Στάδιο πλήθους επισήμων και άνω των 15.000 θεατών που καταχειροκρότησαν εξαιρετικά δρώμενα που πραγματοποιήθηκαν καθώς και την καθιερωμένη τελετή που πραγματοποιήθηκε από την Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου και τις Ιέρειες, σε χορογραφία της Αρτέμιδας Ιγνατίου.

Παραβρέθηκαν επίσης ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο Έλληνας επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής της ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Αμερκανός Πρέσβης στη χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ, στελέχη της Ολομέλειας της ΕΟΕ κ.α.

Ολυμπιακή Φλόγα

Ολυμπιακή Φλόγα

Ολυμπιακή Φλόγα

Ολυμπιακή Φλόγα

Ολυμπιακή Φλόγα

Ολυμπιακή Φλόγα

ׅ

Ολυμπιακή Φλόγα

Ολυμπιακή Φλόγα

Ολυμπιακή Φλόγα

Ολυμπιακή Φλόγα

ׅ

Ολυμπιακή Φλόγα

Ολυμπιακή Φλόγα

Ολυμπιακή Φλόγα

 



Spread the love