Spread the love


Ιδιαίτερα επιτυχημένη χαρακτηρίστηκε από τους εμπόρους, η περυσινή Black Friday η οποία γιορτάστηκε με τις απαραίτητες τυμπανοκρουσίες από την πλειοψηφία των καταστημάτων τεχνολογίας (και όχι μόνο).

Αν και το αμερικάνικο αυτό έθιμο είχε ξεκινήσει και στην Ελλάδα πριν κάποια χρόνια, μόλις πέρυσι έγινε ευρέως γνωστό λόγω των καταστημάτων Public που στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου ανακοίνωσαν επίσημα ότι σχεδιάζουν να φέρουν την Black Friday σε όλα τα καταστήματά τους με μεγάλες προσφορές και εκπτώσεις.

Μάλιστα, το αξιοσημείωτο είναι ότι κάλεσαν όλη την αγορά να πράξει το ίδιο. Ένας μεγάλος αριθμός καταστημάτων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Κι έτσι, την εβδομάδα πριν την 25η Νοεμβρίου 2016, όλος ο κόσμος άρχισε να χορεύει στο ρυθμό της Μαύρης Παρασκευής, η οποία μόνο “μαύρη” δεν αποδείχθηκε αφού η κίνηση στα καταστήματα αυξήθηκε κατακόρυφα. Για την ακρίβεια, παρατηρήθηκε αύξηση τζίρου έως και 6 φορές στα καταστήματα που συμμετείχαν στην Black Friday. Αυτό και μόνο μας κάνει να πιστεύουμε ότι φέτος θα γίνει μεγαλύτερος… χαμός.

Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο το ότι η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας απέστειλε εγκύκλιο προς τις ομοσπονδίες και τους εμπορικούς συλλόγους μέλη της καλώντας τους να συμμετέχουν φέτος πιο μαζικά στην Black Friday.

 



Spread the love