Spread the love


Η οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα βρίσκεται πίσω από την επίθεση χθες νωρίς το βράδυ στη διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όπως έδειξε η βαλλιστική εξέταση. 

Οι κάλυκες προέρχονται από το ίδιο όπλο που είχε χρησιμοποιήσει η οργάνωση σε δύο άλλες επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Το πρώτο χτύπημα ήταν στις 10 Ιανουαρίου του 2017, όταν σε επίθεση που πραγματοποίησαν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με πολεμικό καλάσνικοφ τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί. Στόχος της οργάνωσης ήταν η κλούβα των ΜΑΤ που βρισκόταν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Το δεύτερο χτύπημα ήταν στις 25 Μαΐου του 2014, λίγο πριν από τις ευρωεκλογές, με τις σφαίρες να καρφώνονται στα γραφεία του κόμματος. Και σε αυτή την περίπτωση η ένοπλη ομάδα χρησιμοποίησε καλάσνικοφ, με τις Αρχές να εντοπίζουν τότε δύο από τις βολίδες.

Πρόκειται για μία ένοπλη ομάδα η οποία είχε αναλάβει την ευθύνη και για τους πυροβολισμούς έξω από την πρεσβεία του Μεξικού, αλλά και για τη χειροβομβίδα στην πρεσβεία της Γαλλίας.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Ανακοινώνεται ότι, όπως προέκυψε από τις εργαστηριακές – συγκριτικές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη χθεσινοβραδινή ένοπλη επίθεση σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ είναι το ίδιο όπλο (τύπου πολεμικού τυφεκίου διαμετρήματος 7,62 mm Kalashnikov) το οποίο χρησιμοποιήθηκε στις παρακάτω ένοπλες επιθέσεις:

  • την 25-05-2014 κατά των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ,
  • την 31-07-2016 κατά των γραφείων της Πρεσβείας του Μεξικού και
  • την 10-01-2017 σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις υπήρξε ανάληψη ευθύνης από την τρομοκρατική οργάνωση «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ». Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.). Οι έρευνες συνεχίζονται».

 



Spread the love