Spread the love


Με ανακοίνωσή της, η οποία δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η εταιρεία Γ. Αποστολόπουλος Εταιρία Συμμετοχών Α.Ε. γνωστοποιήσε ότι κατέθεσε επίσημη πρόταση εξαγοράς του 30% της εισηγμένης εταιρείας Δ.Θ.Κ.Α. Υγεία Α.Ε.

Υποβολή δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του 30% του Διαγνωστικού και Θεραπευτικού Κέντρου «Υγεία» έκανε η Γ. Αποστολόπουλος Εταιρία Συμμετοχών Α.Ε. προς τους μετόχους της εταιρίας του «Υγεία».

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Ομίλου Αποστολόπουλου ,«η Γ. Αποστολόπουλος Εταιρία Συμμετοχών Α.Ε., μια εταιρία αμιγώς ελληνική, υπέβαλε σήμερα προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση ποσοστού 30% της εισηγμένης εταιρίας ΔΘΚΑ Υγεία Α.Ε., ποσοστό που αντιστοιχεί περίπου στην ελεύθερη διασπορά των μετοχών της».
Επισημαίνεται ότι «οι αιφνίδιες και απρόβλεπτες, από οκταετίας, δυσμενείς συνθήκες δημοσιονομικής λιτότητας και με τα επιπρόσθετα εξοντωτικά μέτρα, των rebate και clawback, κατέστησαν τον κλάδο της ιδιωτικής υγείας ευάλωτο. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ελληνικές κλινικές να στοχοποιηθούν από ξένα κερδοσκοπικά fund». «Επιπλέον (όπως αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση), μέσω συγκεκριμένων διαδικασιών και εξελίξεων στο ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα, οι τράπεζες απέκτησαν συμμετοχές στον κλάδο της υγείας. Συνακόλουθα ανέκυψε η υποχρέωσή τους απέναντι στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να καταστήσουν, στο επόμενο διάστημα, συγκεκριμένες μονάδες και μάλιστα από τις σημαντικές του κλάδου, αντικείμενα πώλησης».

Διαβάστε την συνέχεια στο Parapolitika.gr



Spread the love