Spread the love


Πρόκειται για τον κεντρικό σταθμό του μετρό Καλαμαριάς ο οποίος βρίσκεται κοντά στο δημαρχείο της περιοχής

Στο σταθμό «Καλαμαριά» της επέκτασης του μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά έφτασε σήμερα ο μετροπόντικας «Έλλη».

Πρόκειται για τον κεντρικό σταθμό του μετρό Καλαμαριάς ο οποίος βρίσκεται κοντά στο δημαρχείο της περιοχής. Μάλιστα ήδη έχε διανοιγεί το 55% των σηράγγων και σε δύο περίπου μήνες η “‘Έλλη” αναμένεται να βρίσκεται στο σταθμό στη Νομαρχία και στη συνέχεια στο τελικό σταθμό της 25ης Μαρτίου όπου η βασική γραμμή θα ενώνεται με την επέκταση της Καλαμαριάς.

 «Η πρόοδος είναι πολύ σημαντική. Στην Καλαμαριά τρέξαμε και πιο γρήγορα από όσο υπολογίζαμε. Τα εδάφη ήταν πολύ ευνοϊκά. Η γραμμή Καλαμαριάς υπολογίζαμε ότι οι σήραγγες θα ολοκληρωθούν του χρόνου το Σεπτέμβριο, τώρα βλέπουμε ότι με τους ρυθμούς του έργου το καλοκαίρι του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί η διάνοιξη των γραμμών και στην Καλαμαριά», τόνισε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος.
Να σημειωθεί πως ήδη έχουν αρχίσει να τοποθετούνται οι ράγες στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας. Παράλληλα στο τέλος του 2018 θα παραληφθούν οι συρμοί προκειμένου το 2019 να μπει το μετρό σε δοκιμαστική λειτουργία σε Θεσσαλονίκη και Καλαμαριά, ενώ όπως τόνισε ο κ. Μυλόπουλος το μετρό Θεσσαλονίκης αναμένεται να δοθεί για εμπορική λειτουργία τον Νοέμβριο του 2020.

Πηγή: Thestival.gr



Spread the love