Spread the love


Καιρός με έντονα φαινόμενα αναμένεται τις επόμενες ώρες και ως την Κυριακή. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν όσοι κινηθούν στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας από τη Θεσσαλία και πάνω, κυρίως στα δυτικά, ενώ χιόνι και παγετό θα βρουν και όσοι κινηθούν σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο.

Στα πελάγη οι άνεμοι τοπικά ενδέχεται να φτάσουν έως τα 10 μποφόρ ως το μεσημέρι σήμερα αλλά κατά τα άλλα θα κινούνται από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και στα νότια 8 με 9.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα στην Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Αυξημένες με πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στη Δυτική Μακεδονία το πρωί.

ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου το πρωί.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στο Νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

ΑΝΕΜΟΙ: Βορειοανατολικοί στα Βόρεια 4 με 6, στα νότια 5 με 7 και στο Νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα 8 με 9 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Στη Θεσσαλία νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνιο στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιοπνοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα) καθώς και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας με υψόμετρο 300 – 400 μέτρα.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες (κατά τόπους ισχυρές στην Πελοπόννησο και στα Κύθηρα).

Καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές θα εκδηλωθούν στην Πελοπόννησο (κυρίως στην ανατολική και τη νότια) και τα Κύθηρα. Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές στα ορεινά και ημιορεινά (500-600 μέτρα).

ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι Βορειοανατολικοί στα Βόρεια 4 με 6, στα νότια τοπικά 6 με 8 και στα Κύθηρα τοπικά 9 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

ANΕΜΟΙ: Βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς στα νηδιά του Βορείου Αιγαίου ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά το πρωί. Οι βροχλές βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κρίως στα νότια.

ΑΝΕΜΟΙ: Ανατολικοί Βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές, χιονόνερο στα ημιορεινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (πάνω από τα 800 μέτρα). Οι βροχές θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

ΑΝΕΜΟΙ: Βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν τοπικά στα 8 μποφόρ και τη νύχτα στα Ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά το πρωί αυξημένες.

ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

 

 

 

 



Spread the love