Spread the love


Με τη συμπεριφορά της Δυτικογερμανικής κυβέρνησης το 1974 απέναντι στους απεργούς πείνας της RAF παρομοιάζει ο Νίκος Μαζιώτης τις πρακτικές της κυβέρνησης προς το πρόσωπό του αλλά της Πόλα Ρούπα και του 6χρονου γιου τους.

Ο Νίκος Μαζιώτης με ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε σε αντιεξουσιαστικό site καταγγέλλει την ακούσια νοσηλεία του στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και δηλώνει ότι θα συνεχίσει την απεργία πείνας μέχρι τέλους. Ο ίδιος αναφέρει ότι δίνω την συναίνεση του σε κανέναν γιατρό για να του χορηγήσει ορό ή να κάνει οποιεσδήποτε ανατάξιμες ιατρικές πράξεις αν χάσει τις αισθήσεις του ή πέσει σε κώμα «Από την απομόνωση θα βγω ζωντανός ή νεκρός» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να με κρατήσει με κάθε τρόπο στην απομόνωση. Αφού κατέστρεψα στις 4 Δεκέμβρη την Β΄θέση του υπογείου παραρτήματος των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού όπου βρισκόμουν σε πλήρη απομόνωση για 5 μήνες, κρατούμαι παράνομα επί 1 εβδομάδα κατά παράβαση του ίδιου του Σωφρονιστικού Κώδικα και του εσωτερικού κανονισμού των φυλακών, σε ειδικό κελί νεοεισερχομένων στο διοικητήριο των γυναικείων φυλακών όπου κρατείται κάποιος μόνο για 1 μέρα, πριν εισαχθεί σε πτέρυγα της φυλακής. Δεν είναι κανονικός χώρος κράτησης, αφού δεν διαθέτει υποδομή, ούτε τουαλέτα, ούτε μπορεί κάποιος να κάνει μπάνιο. Ούτε στην ΓΑΔΑ δεν επικρατούν τέτοιες συνθήκες» αναφέρει μεταξύ άλλων.



Spread the love