Spread the love


Ύποπτο πλοίο εντοπίστηκε στα νότια της Κρήτης και ακινητοποιήθηκε από το Λιμενικό το μεσημέρι της Τετάρτης. Σύμφωνα με πληροφορίες στα αμπάρια του πλοίου βρέθηκαν περίπου 7 τόνοι κατεργασμένης κάναββης. Πρόκειται για ένα ρυμουλκό με σημαία Τανζανίας το οποίο πλέει από το απόγευμα της Τρίτης ανοιχτά της Αγίας Γαλήνης και άμεσα τέθηκε σε στενό κλοιό από τις λιμενικές αρχές.

Αν η ποσότητα επαληθευτεί θα πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών που έχει εντοπίσει έως σήμερα το Λιμενικό Σώμα.

Το ρυμουλκό, που παρακολουθείτο εδώ και 48 ώρες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φέρεται ότι είχε αναχωρήσει από τη Λευκωσία στις 30 Νοεμβρίου με προορισμό τη Μάλτα. Το σκάφος έχει οδηγηθεί στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης ενώ για την υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί 6 μέλη του πληρώματος, πολίτες Συρίας.

Στην επιχείρηση, που έγινε υπό τη διεύθυνση ναρκωτικών του αρχηγείου του Λιμενικού, πήραν μέρος βατραχάνθρωποι του σώματος με πλοίο ανοιχτής θαλάσσης αλλά και δυνάμεις του Λιμενικού από την Αθήνα που βρίσκονται στην Κρήτη.

Η καταμέτρηση των ναρκωτικών ουσιών δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από το Λιμενικό Σώμα.



Spread the love