Spread the love


Στο 13% κυμαίνεται η παραβατικότητα στις επιχειρήσεις κρέατος, σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, όπως είπε ο γενικός γραμματέας, Αντώνης Παπαδεράκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Meat News.

Ο κ. Παπαδεράκης αναφέρθηκε στους νέους Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ) που θεωρεί ως «αναγκαίο εργαλείο για την εποπτεία της αγοράς, «όμως δεν μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες ικανοποιητικής εποπτείας της αγοράς αν δεν πλαισιωθεί από ευρύτερες πολιτικές και διοικητικές δράσεις».

Όσο αφορά τους ελέγχους κατά την εορταστική περίοδο σημείωσε ότι «οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν στην τήρηση της κείμενης νομοθεσίας (κανόνες Δ.Ι.Ε.Π.Π.Υ. – ν.4177/13), όσον αφορά την πλήρη και ορθή ενημέρωση των καταναλωτών μέσω των πινακίδων λιανικής πώλησης, των σφραγίδων σήμανσης καθώς και την κατοχή και έκδοση των προβλεπομένων παραστατικών διακίνησης και εμπορίας».

Τέλος όσο αφορά τις παραβάσεις στα σημεία λιανικής πώλησης κρέατος, σύμφωνα με τις απαντήσεις του γενικού γραμματέα η αρμόδια διεύθυνση Θεσμικών Ρυθμίσεων και Εποπτείας Αγοράς έχει εστιάσει τον έλεγχο στις περιπτώσεις παραπλάνησης όσο αφορά την προέλευση, καθώς και στην πώληση έτοιμου μη προ-συσκευασμένου κιμά, δηλαδή κιμά κομμένου εκ των προτέρων, ο οποίος διατίθεται χύμα στον καταναλωτή, χωρίς ο τελευταίος να ενημερώνεται για το είδος κρέατος που χρησιμοποιήθηκε, την ημερομηνία κοπής και την περίοδο διατηρησιμότητάς του.



Spread the love