Spread the love


Στον σταθμό “Καλαμαριά” της επέκτασης της γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Πόντου και Μεταμορφώσεως, φτάνει αύριο το μεσημέρι ο μετροπόντικας “Φρίξος”, ο οποίος έχει ήδη διανοίξει 1.863 μέτρα σηράγγων (την απόσταση Μίκρα-Καλαμαριά), έχοντας ολοκληρώσει το 53,2% της συνολικής διαδρομής του.

Κατά την άφιξή του στον σταθμό, παρών θα είναι και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. Πρόκειται για τον κεντρικό σταθμό της επέκτασης του Μετρό προς Καλαμαριά, ο οποίος βρίσκεται κοντά στο δημαρχείο της περιοχής.

Το έτερο Μηχάνημα Διάνοιξης Σηράγγων (ΤΒΜ), η “Έλλη”, έχει διανοίξει 2.220 μέτρα σήραγγας (ποσοστό 63,17% του συνόλου) και σε περίπου δύο εβδομάδες αναμένεται να φτάσει στη διασταύρωση της Νομαρχίας. Το όλο έργο της διάνοιξης των σηράγγων βρίσκεται έτσι εγγύτερα στην ολοκλήρωσή του -η οποία αναμένεται στο τέλος του καλοκαιριού του 2018- καθώς μετά απομένει ο μετροπόντικας να φτάσει στον τελικό σταθμό της 25ης Μαρτίου, όπου η βασική γραμμή του Μετρό θα ενώνεται με την επέκταση της Καλαμαριάς.

“Το συνολικό ποσοστό διάνοιξης των σηράγγων στην επέκταση Καλαμαριάς ανέρχεται στο 58%” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος και πρόσθεσε: “Φέτος, συνολικά το έργο Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς του Μετρό απορρόφησε 200 εκατ. ευρώ, γεγονός που μας καθιστά πρωταγωνιστές στην απορρόφηση πόρων από το ΕΣΠΑ, σε μια χώρα που κατά δηλώσεις κοινοτικών αξιωματούχων είναι πρωταθλήτρια στο πεδίο αυτό. Είμαστε λοιπόν πρωταγωνιστές σε μια χώρα που είναι πρωταγωνίστρια”._

 



Spread the love