Spread the love


Στα λευκά «ντύθηκε» η Πάρνηθα με το θερμόμετρο να δείχνει -2 βαθμούς Κελσίου, ενώ χιονίζει σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σημειώνεται πως αποκαταστάθηκε η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ προς το καζίνο, όπου νωρίτερα διεξαγόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω χιονόπτωσης, ενώ μέχρι στιγμής η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς προβλήματα, αλλά οι οδηγοί που θα κινηθούν προς την περιοχή πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Πυκνό χιόνι πέφτει, από τα ξημερώματα, τόσο στο κεντρικό, όσο και στο ανατολικό Πήλιο, ακόμη και σε παραθαλάσσιες περιοχές, όπως στα Καλά Νερά, ενώ από τη σφοδρή χιονόπτωση έκλεισε για σήμερα και το Χιονοδρομικό Κέντρο.
Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται από την Πορταριά και πάνω, ενώ το ύψος του χιονιού έχει φθάσει το ένα μέτρο στα Χάνια.

Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, αφού αποχιονίζονται συνεχώς από 6 οχήματα που ρίχνουν και αλάτι, αλλά είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στον δρόμο Βόλου-Ζαγοράς, στο τμήμα από Αλυκόπετρα μέχρι και Καράβωμα.

Χιόνι πέφτει και στο ανατολικό Πήλιο και στα λευκά έχουν ντυθεί η Ζαγορά, το Πουρί, η Τσαγκαράδα και οι Μηλιές, ενώ τα σχολεία σε αυτές τις περιοχές έμειναν κλειστά.

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Μαγνησίας δεν κατάφεραν να φθάσουν σήμερα λόγω του χιονιού σε Ζαγορά, Τσαγκαράδα, Πινακάτες, Βυζίτσα και Μηλιές και επέστρεψαν στον Βόλο.

Στα ορεινά του Αλμυρού το χιόνι έχει φτάσει ήδη τα 30 εκατοστά στην Ανάβρα, αλλά ο δρόμος αποχιονίζεται και παραμένει ανοιχτός.

Στον Βόλο βρέχει κατά διαστήματα, το κρύο είναι έντονο και η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας στις 8 το πρωί ήταν μόλις στους 3 βαθμούς.



Spread the love