Spread the love


Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη δίκη

Κρατούμενοι στην Αδριανούπολη θα παραμείνουν ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης μέχρι να γίνει η δίκη τους για παράνομη είσοδο στην Τουρκία, αφού το δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει την έφεση που κατέθεσαν οι δικηγόροι τους ζητώντας την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μέχρι να πραγματοποιηθεί η δίκη τους.

Έτσι τα δύο στελέχη του Ελληνικού Στρατού θα παραμείνουν έγκλειστα στις Φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση της παράνομης εισόδου τους στην Τουρκία.

Οι συνήγοροι των δύο ελλήνων στρατιωτικών υπέβαλαν ένσταση επί της προφυλάκισής τους

Η ελληνική πλευρά ζητούσε να αναγνωριστεί ως προσωρινή κατοικία των δύο το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη κι έτσι να βγουν από τις Φυλακές Αδριανούπολης, μέχρι να εκδικαστεί η έφεση, κάτι που όμως δεν έγινε αποδεκτό.

Στην ελληνική κυβέρνηση, και ειδικά στο υπουργείο Αμυνας παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις, ελπίζοντας ότι το σενάριο που θα επικρατήσει είναι αυτό της άμεσης απελευθέρωσης των στρατιωτικών, αφού τους επιβληθεί μια ποινή με αναστολή για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή.

Το κακό σενάριο, βεβαίως, είναι η αλλαγή του κατηγορητηρίου σήμερα και η προσθήκη της κατηγορίας της κατασκοπείας για την οποία συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, ελεγχόμενα από την Αγκυρα, έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα ισχύσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι φυλακές που κρατούνται οι δύο έλληνες στρατιωτικοί στην Αδριανούπουλη είναι υψίστης ασφαλείας. Σημειώνουν, δε, ότι κρατούνται στην ίδια πτέρυγα με τον πρώην επικεφαλής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Σελαχετίν Ντεμιρτάς.

Στα δικαστήρια της Αδριανούπολης έφθασαν και οι γονείς των δύο ελλήνων στρατιωτικών. Σύμφωνα με την ΕΡΤ πήραν άδεια από τον γενικό εισαγγελέα για να μπορέσουν να επισκεφθούν τα παιδιά τους.

Τα γεγονότα έχουν προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον και -κατά πληροφορίες- έξω από το δικαστικό μέγαρο βρίσκονται πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι.

 



Spread the love