Spread the love


Έρχεται στις 18 Μαρτίου το μεγάλο αθλητικό γεγονότος της Άνοιξης, ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2018. Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι.

Πριν ξεκινήσετε από το χώρο διαμονής σας σιγουρευτείτε ότι έχετε μαζί σας:

1. Τον προσωπικό αριθμό συμμετοχής σας και τις παραμάνες που υπάρχουν μέσα στον φάκελο (το chip χρονομέτρησης είναι ενσωματωμένο στον αριθμό)

2. Την πλαστική τσάντα για τα ρούχα, με κολλημένο επάνω το αυτοκόλλητο που αναγράφει τον αριθμό συμμετοχής σας

Οι δρομείς πρέπει να τοποθετήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και τα ρούχα που δεν χρειάζονται κατά τη διάρκεια του αγώνα μέσα στην πλαστική τσάντα που παρέλαβαν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους. Η πλαστική τσάντα με τα προσωπικά αντικείμενα, για όσους δρομείς το επιθυμούν, θα πρέπει να έχει παραδοθεί το αργότερο 20 λεπτά πριν την εκκίνηση, σε συγκεκριμένη – οριοθετημένη περιοχή στην αλέα του Ζαππείου από την Λεωφόρο Αμαλίας.

Η παραλαβή της αμέσως μετά τον τερματισμό γίνεται με τη βοήθεια εθελοντών, από τους ίδιους τους δρομείς και από το ίδιο σημείο, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής.

Προσοχή! Πάνω στην πλαστική τσάντα θα πρέπει να διακρίνεται ευκρινώς ο αριθμός συμμετοχής του δρομέα. Η τσάντα πρέπει να είναι καλά κλεισμένη και δεν πρέπει να περιέχει ταξιδιωτικά έγγραφα, χρήματα, τιμαλφή ή φάρμακα.  Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας.Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2018

Ώρα προσέλευσης και εκκίνηση

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στην περιοχή της Αφετηρία του αγώνα τουλάχιστον μία ώρα πριν την εκκίνηση (το αργότερο δηλαδή στις 08.00πμ).

Προσοχή: Από τις 07.00πμ θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας τροχοφόρων σε όλο το κέντρο της Αθήνας, ενώ ολόκληρη η Λ. Αμαλίας θα παραμείνει κλειστή για τα τροχοφόρα από τις 05.00πμ.

Ως χώρος προθέρμανσης των δρομέων έχει οριστεί η Λ. Αμαλίας, πίσω από την οριοθετημένη περιοχή εκκίνησης (προς την οδό Βασ. Όλγας).

Το αργότερο 15 λεπτά (08.45πμ) πριν δοθεί η εκκίνηση, οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στο χώρο εκκίνησης και μάλιστα στο block εκκίνησης που αντιστοιχεί στον αριθμό συμμετοχής τους. Οι δρομείς παρακαλούνται, επιδεικνύοντας αθλητικό ήθος και «ευ αγωνίζεσθαι», να παραχωρήσουν τις μπροστινές θέσεις στους αθλητές που αγωνίζονται για διακρίσεις.

Θα δοθούν διαδοχικά τρεις (3) εκκινήσεις με το σύστημα εκκίνησης «κατά κύματα» (wave start). Οι δρομείς θα τοποθετηθούν σε τέσσερα (4) διαφορετικά blocks. Οι αθλητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος θα καταλάβουν την πρώτη σειρά στη γραμμή εκκίνησης. Αναλυτικότερα:
1ο Block – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ & Διακεκριμένοι Αθλητές: 09.00πμ
2ο Block – Οι 1000 καλύτερες επιδόσεις: 09.00πμ
3ο Block – Οι 2800 επόμενες καλύτερες επιδόσεις: 09.01πμ
4ο Block – Οι 3000 επόμενες καλύτερες επιδόσεις & εγγραφές χωρίς επίδοση: 09.04πμ

Προσοχή: Η εκκίνηση του αγώνα από διαφορετικό block σε σχέση με αυτό που έχει ορισθεί να ξεκινήσει ο δρομέας επιφέρει ακύρωσή του και διαγραφή του από τα αποτελέσματα του Αγώνα.Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2018

Δρομείς εκτός χρονικού ορίου

Ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος ολοκληρώνεται στις 12.15μμ, 3 ώρες μετά την εκκίνηση (συμπεριλαμβανομένου και των διστημάτων μεταξύ των τμηματικών εκκινήσεων).

Εάν η επίδοση ενός δρομέα απαιτεί περισσότερο χρόνο από τον καθορισμένο (βλέπε παρακάτω χρονοδιάγραμμα διέλευσης και χρονικού ορίου λειτουργίας των σταθμών υποστήριξης), τότε θα πρέπει να μετακινηθεί και να συνεχίσει την προσπάθειά του στο πεζοδρόμιο – εφόσον το επιθυμεί – ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ. Λόγοι ασφαλείας των ίδιων των δρομέων αλλά και στην κίνηση τροχοφόρων επιβάλλουν το μέτρο αυτό. Παρακαλούμε οι οδηγίες αυτές να τηρηθούν αυστηρά από τους δρομείς.

Εάν κάποιος δρομέας εγκαταλείψει την προσπάθειά του για οποιοδήποτε λόγο θα πρέπει να επικοινωνήσει με κάποιον υπεύθυνο ή εθελοντή της Οργανωτικής Επιτροπής σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής.

Σε περίπτωση που δεν χρειάζεται ιατρική βοήθεια, ο δρομέας μπορεί:

(α) να παραμείνει στο σημείο όπου σταμάτησε την προσπάθεια του μέχρι να τον περισυλλέξει σύντομα όχημα της διοργάνωσης που θα τον μεταφέρει υποχρεωτικά στον τερματισμό,

(β) να περιμένει το όχημα που ακολουθεί τους τελευταίους δρομείς και περισυλλέγει τους αθλητές που εγκαταλείπουν, ή

(γ) να κατευθυνθεί προς τον τερματισμό με δική του ευθύνη

Τι γίνεται μετά τον αγώνα δρόμου

Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2018Άμεση ιατρική βοήθεια μπορεί να παρασχεθεί σε όποιον δρομέα έχει σχετική ανάγκη από το ιατρικό προσωπικό της διοργάνωσης που βρίσκεται στην περιοχή του τερματισμού. Κατά έξοδό από τον χώρο τερματισμού προσφέρεται στους δρομείς νερό, ισοτονικά ποτά, αναψυκτικά, μπανάνες, κλπ.

Αμέσως μετά τον τερματισμό οι δρομείς παραλαμβάνουν αναμνηστικό μετάλλιο και κατευθύνονται για την παραλαβή των ρούχων τους προς την αλέα του Ζαππείου Μεγάρου από την Λ. Αμαλίας.

Η παραλαβή της πλαστικής τσάντας με τα ρούχα του δρομέα γίνεται με τη βοήθεια εθελοντών, από τους ίδιους τους δρομείς και από το ίδιο σημείο όπου την παρέδωσαν, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους.



Spread the love