Spread the love


Μια όαση πρασίνου στην καρδιά της πόλης που προσφέρεται για τις πιο ανέμελες στιγμές σου. Είτε πρόκειται για ντόπιους είτε βέβαια για τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν μια απόδραση στη φύση.

Και ποιος δεν θέλει πού και πού άλλωστε ένα διάλειμμα από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας. Ε, αυτό το πάρκο ορόσημο για το Λονδίνο λειτουργεί σαν μια πύλη για το πέρασμα σε μια άλλη, πολλές φορές, ξεχασμένη πραγματικότητα.

Δεν είναι παράλογο βέβαια να μνημονεύουμε το Hyde Park συγκριτικά με τις πράσινες γωνιές στη δική μας Αθήνα όπου κυριαρχεί μια αίσθηση εγκατάλειψης. Και φυσικά δεν είναι τυχαίο που δεν σε έχουν σταματήσει τουρίστες στον δρόμο για να τους βοηθήσεις να βρουν τον Εθνικό Κήπο. Ας μη γελιόμαστε.

Αν αυτό κυριαρχεί μέσα μας μέχρι και σήμερα, το project ανάπλασης στο Ελληνικό φαίνεται πως έρχεται πράγματι να ανακατέψει την τράπουλα και να σημάνει μια νέα εποχή για τη χώρα.

Νέα εποχή για το Ελληνικό

Γιατί για κάτι ονειρικό μας προετοιμάζει η Lamda Developement που οραματίστηκε τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη. Έργο αδιαμφισβήτητα φιλόδοξο και με σημαντικές προκλήσεις μέχρι την ολοκλήρωσή του, τη δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου διεθνούς εμβέλειας.

Με την υλοποίησή του, το «στοιχειωμένο» πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού θα μετατραπεί σε ένα από τα μεγαλύτερα παράκτια πάρκα στον κόσμο. Οι αριθμοί ζαλίζουν. Αρκεί κανείς να σκεφτεί πως η έκτασή του θα ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα. Μεγαλύτερο και από το ξακουστό Hyde Park του 1.420.000 τετραγωνικών μέτρων.

Μιλάμε σίγουρα για μια άνευ προηγουμένου αστική ανάπλαση που θα σημάνει αλλαγή του τρόπου ζωής για τους Αθηναίους. Και όχι μόνο. Ας μην ξεχνάμε τους τουρίστες που συνήθως κάνουν μια μικρή στάση στην Αθήνα και βάζουν το συντομότερο πλώρη για τα νησιά. Θα έχει πλέον να τους προσφέρει έναν αξιοζήλευτο παγκόσμιας κλάσης προορισμό όπου θα κυριαρχεί το πράσινο και θα αποτελεί νέο σημείο αναφοράς.

Αν σε αυτό προσθέσουμε τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, μια παραλία ελεύθερης πρόσβασης μήκους ενός χιλιομέτρου, τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις αθλητισμού και πολιτισμού, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην πρωτεύουσα, τα μουσεία, ένα ενυδρείο παγκόσμιας εμβέλειας και μια υπερσύγχρονη μαρίνα στην ευρύτερη περιοχή, που συνολικά θα εκτείνονται σε 6.200.000 τετραγωνικά μέτρα, τότε μιλάμε για τη γέννηση μιας παραθαλάσσιας πρότυπης πόλης που θα χαράξει ανεξίτηλα το αποτύπωμά της και θα αποπνέει κοσμοπολίτικο αέρα μέσα στον αστικό ιστό.



Spread the love