Spread the love


Τι καιρό θα κάνει την Πρωτομαγιά

Αλλάζει σήμερα το σκηνικό του καιρού με βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και σκόνη από την Αφρική, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Έτσι νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές αναμένονται για την Δευτέρα. Αρχικά θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Επίσης, το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα στα βόρεια του νομού για τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές προβλέπονται στην Θεσσαλονίκη, με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές βροχές και το μεσημέρι – απόγευμα στα ορεινά ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησος αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές βροχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές προβλέπονται στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι – απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στις Κυκλάδες θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη θα φτάσει έως τους 27 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πρωτομαγιά

Την Τρίτη ο καιρός αρχικά θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και τα νότια όπου ενδέχεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Το βράδυ ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.



Spread the love