Spread the love


Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από το NBC

Την κατάσταση με τους νεαρούς μετανάστες και πρόσφυγες που αναγκάζονται να πουλάνε το κορμί τους στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να επιβιώσουν, μια πρακτική που είναι γνωστή ως «survival sex» δημοσίευσε το NBC.

Στο ρεπορτάζ μιλάει ο 19χρονος Κασίμ, ο οποίος στα 17 του χρόνια περπάτησε περίπου 6.500 χιλιόμετρα μέσα από το Ιράν, την Τουρκία, τη Βουλγαρία και τη Σερβία πριν να καταλήξει στην Ελλάδα.

Ο νεαρός από το Αφγανιστάν περνάει πλέον τις ημέρες τους στην πλευρά της Ομόνοιας που έχει γίνει «αγορά» για τους νεαρούς που αναζητούν άσυλο.

«Ντρεπόμαστε, δεν είμαστε γκέι, δεν μας αρέσει αυτό που κάνουμε. Αν ζεις στο δρόμο πρέπει να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να επιβιώσεις» δηλώνει ο Κασίμ που παρουσιάζεται με ψευδώνυμο.

Όπως γράφει το NBC καθώς οι ηλικιωμένοι άντρες αναζητούν την περιοχή, ο 19χρονος έχει τελειοποιήσει την τέχνη της αναμονής.

«Όλοι οι γέροι είναι εδώ για σeξ», δήλωσε ο Χάσιμ.

Ο Χασίμ, πρώην φοιτητής οδοντιατρικής, λέει ότι παίρνει σπάνια περισσότερα από 20 ευρώ για σεξ.

Σύμφωνα με τον ίδιο η τιμή για σeξ έχει φτάσει ακόμα και στα 5 ευρώ λόγω της πληθώρας νεαρότερων του ιδίου μεταναστών.

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου την ώρα που τους μιλούσε ο Κασίμ, ασπρομάλληδες ηλικιωμένοι έπιαναν κουβέντα με νεαρούς μετανάστες.

Στόχος του Κασίμ ήταν να φτάσει στη Γερμανία αλλά συνάντησε κλειστά σύνορα στην Ουγγαρία. Ο ίδιος ομολογεί ότι έχει προσπαθήσει τέσσερις φορές να φύγει από την Ελλάδα αλλά και τις τέσσερις φορές συνελήφθη.

«Η Αθήνα είναι πολύ άσχημη. Αν δεν φτάσω στη Γερμανία θα αυτοκτονήσω» είπε ο 19χρονος Αφγανός στον δημοσιογράφο του NBC.

Δίπλα του βρίσκεται ένας άλλος νεαρός από το Αφγανιστάν, ο Φαζούλ, ο οποίος δηλώνει 22 ετών αλλά ο Κασίμ πιστεύει ότι δεν είναι πάνω από 17 ετών.

Ο Φαζούλ παραδέχεται ότι πολλές φορές κάνει σeξ χωρίς προφυλακτικό για να πάρει 5 ευρώ παραπάνω.

Οι δύο νεαροί λένε ότι με τα χρήματα αυτά εξασφαλίζουν φαγητό και τσιγάρα ενώ ορισμένες φορές πετυχαίνουν να κλείσουν και ένα δωμάτιο ξενοδοχείου αλλιώς τις περισσότερες φορές κοιμούνται σε πάρκα και πλατείες.

«Η οικογένειά μου πιστεύει ότι ζω στο καλύτερο ξενοδοχείο της Αθήνας» λέει ο Φαζούλ εξηγώντας ότι δεν μπορεί να πει στην οικογένεια του τί του συμβαίνει.



Spread the love