Spread the love


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για σήμερα Πέμπτη εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, που κάνει λόγο για έντονα καιρικά φαινόμενα που θα συμβούν σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά έως και το βράδυ της Πέμπτης (24/05) που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα ενισχυθούν κυρίως στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν καταιγίδες που σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Παράλληλα οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι πολύ αυξημένες κατά κύριο λόγο στη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα, και θα σημειωθούν λασποβροχές.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το πρωί θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές ενώ από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές οι οποίες από το μεσημέρι θα ενισχυθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Νεφώσεις και τοπικές βροχές προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τον καιρό το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 26, την Κυριακή 27 και τη Δευτέρα 28 Μαΐου προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει το Σάββατο μικρή πτώση στα ανατολικά.

Πέμπτη 24/5/2018

Η σημερινή μέρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, θα είναι περισσότερο βροχερή αφού αναμένονται πιο γενικευμένες βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάσουν τα Επτάνησα και τα ηπειρωτικά τμήματα.

Όπως αναφέρει: «Από τις πρώτες πρωινές ώρες τις Πέμπτης θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές και ενδεχομένως τοπικές καταιγίδες σε περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας. Από το μεσημέρι όμως τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Δεν αποκλείεται, κατά τόπους και κατά περιόδους, οι βροχές και οι καταιγίδες να έχουν έντονο χαρακτήρα.

Η αστάθεια κατά τη διάρκεια της Πέμπτης θα ενισχυθεί. Αυτό σημαίνει ότι οι μεσημεριανές και απογευματινές μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα αποκτήσουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα με αποτέλεσμα να επηρεαστεί ένα μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας από τον άστατο καιρό.

Οι δείκτες αστάθειας, σε προγνωστικό επίπεδο, είναι πολύ ανεβασμένοι. Επομένως, αναμένεται αρκετό νερό σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, το οποίο θα σημειωθεί ενδεχομένως και σε σύντομο χρονικό διάστημα».



Spread the love