Spread the love


Δεν έχει τέλος η τραγωδία στο σπίτι της Κοδριγκτώνος

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στο σπίτι της Κοδριγκτώνος στον Άγιο Παντελεήμονα. Ο 80χρονος συνταξιούχος που δολοφόνησε με το τηλεκοντρόλ και το μαξιλάρι την 77χρονη σύντροφο του δείχνει να μην έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα.

Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν λίγη ώρα μετά την άγρια δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους να περιφέρεται με τα ματωμένα ρούχα χαμένος στον δικό του κόσμο. Στα γραφεία του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, οι έμπειροι αξιωματικοί κατά την προανάκριση είχαν απέναντι τους ένα άτομο που βρισκόταν στα όρια του ακαταλόγιστου.

Ο ηλικιωμένος που πάσχει από προχωρημένη άνοια, έδειχνε να μην μπορεί να κατανοήσει όχι μόνο τι του έλεγαν οι αστυνομικοί αλλά και να μην θυμάται ποιος είναι και τι έκανε στη ζωή του. Μάλιστα έδειχνε να χάνεται στο παρόν και άλλοτε στο παρελθόν ενώ έντονες αναφορές έκανε και στην παιδική του ηλικία. Σε ο,τι έχει να κάνει με την σύντροφό του, έμοιαζε κάποιες φορές να τη θυμάται και άλλες όχι, ενώ και ο γιος του θύματος κατέθεσε ότι το ζευγάρι δεν αντιμετώπιζε προβλήματα και ήταν πολύ αγαπημένο. Μάλιστα, είπε ότι ο 80χρονος τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας (βρισκόταν σε προχωρημένη άνοια) όμως δεν είχε εκδηλώσει επιθετική συμπεριφορά προς τη μητέρα του.

Το άγριο έγκλημα αποκαλύφθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Ο γιος της 77χρονης μπήκε στο διαμέρισμα της οδού Κορδιγκτώνος 35 και αντίκρισε τη μητέρα του νεκρή. Πεσμένη στο κρεββάτι της, σε ύπτια θέση, το πρόσωπό της ήταν παραμορφωμένο από τα χτυπήματα που είχε δεχθεί από τον σύντροφο της ενώ ο δράστης φέρεται να της πίεζε στο πρόσωπο ένα μαξιλάρι προκαλώντας της ασφυκτικό θάνατο.

Η 77χρονη ήταν Ελληνίδα από την κοινότητα της Αιγύπτου. Ο 80χρονος σύντροφος της -επίσης Έλληνας εξ Αιγύπτου- ο οποίος χτυπημένος τα τελευταία χρόνια από άνοια παρουσίαζε και τάσεις φυγής. Οι αστυνομικοί είναι η πρώτη φορά που έρχονται αντιμέτωποι με μια τέτοια περίπτωση, ενός ηλικιωμένου ανθρώπου που ουσιαστικά δεν θυμάται ποιος είναι και τι έκανε και επομένως ποια θα είναι από εκεί και πέρα η διαδικασία αφού όπως διαπίστωσαν δεν ήταν καν σε θέση να απολογηθεί. Βέβαια, όπως λένε θα οδηγηθεί στις αρμόδιες αρχές, σε εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι θα κρίνουν την τύχη του.

Τη χτύπησε με τηλεκοντρόλ και την αποτελείωσε με μαξιλάρι

Η νεκροψία που διενήργησε ο ιατροδικαστής Γεώργιος Ντιλέρνια έδειξε ότι η γυναίκα έφερε πολλαπλά χτυπήματα και κακώσεις στο πρόσωπο, τα μάτια της ήταν μαυρισμένα, όπως φαίνεται είχε βάλει τα χέρια μπροστά στο πρόσωπο για να προστατευθεί, καθώς και τα χέρια της έφεραν μελανιές και χτυπήματα.

Ο δράστης μετά τα χτυπήματα που της κατάφερε με γροθιές και με ένα τηλεκοντρόλ που βρέθηκε σπασμένο στο χώρο, στη συνέχεια την αποτελείωσε με ένα μαξιλάρι το οποίο έφερε πάνω κηλίδες αίματος.



Spread the love