Spread the love


Ο κ. Νίκος Σακελλαρίου κατήγγειλε παραβίαση του δικαστικού απορρήτου. Με κεραυνούς και μύδρους, εναντίον όσων δεν τηρούν το δικαστικό απόρρητο αλλά και έντονη συγκίνηση ανακοίνωσε την παραίτησή του από την προεδρεία του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Δεν μπορώ να ασκήσω πια τα καθήκοντά μου» ανέφερε χαρακτηριστικά καταγγέλλοντας την υποχώρηση του κράτους δικαίου και την αδιανόητη παραβίαση του δικαστικού απορρήτου με αφορμή τις διαρροές για το Νόμο Κατρούγκαλου.

Σε μια πρωτοφανή ανακοίνωση για τα δικαστικά δεδομένα της χώρας, ο κ. Σακελλαρίου με δάκρυα στα μάτια, μίλησε για μεγάλο πλήγμα στον θεσμό του ΣτΕ «έναν θεσμό που υπηρέτησα τίμα, αγαπώ και θα εξακολουθώ να αγαπώ μέχρι το τέλος της ζωής μου».

Ενώ αναφερόμενος στην αποχώρησή του ανέφερε ιδιαίτερα φορτισμένος «Έχω την συνείδησή μου ήσυχη γιατί δεν αποχωρώ αμαχητί». Με συγκίνηση ο κ. Σακελλαρίου, αναφέρθηκε στον ελληνικό λαό σημειώνοντας: Την στιγμή αυτή η σκέψη τους στρέφεται στους απλούς πολίτες. Που είναι στα θύματα του μνημονίου.

Οι αντοχές δοκιμάζονται από τα αλλεπάλληλα οικονομικά μέτρα Ήδη από την εποχή του πρώτου μνημονίου συνάδελφοί μου είχαμε επισημάνει τη μη συμβατότητα του μνημονίου με το Σύνταγμα. Τα χρόνια που ακολούθησαν οι αντοχές όλων μας δοκιμάστηκαν από τα νεότερα μνημόνια που επέβαλαν την λήψη και νέων επώδυνων οικονομικών μέτρων.

Οι καταστάσεις αυτές οδήγησαν το δικαστήριο στην έκδοση σειράς αποφάσεων σχετικά με τη μη περαιτέρω μείωση των συντάξεων».

Τόνισε τέλος, «ότι υπάρχουν ακόμη δικαστές που θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη». «Όλοι πρέπει να εξακολουθήσουμε να εμπιστευόμαστε την δικαιοσύνη».



Spread the love