Spread the love


Η έκρηξη του αδελφού του ήρωα πιλότου μας

Ο Φίλιππος Ηλιάκης, αδελφός του πιλότου που χάθηκε προστατεύοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας λέει στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος πως ήταν “επιεικώς ντροπή για το Εθνικό και Διεθνές Δίκαιο, τις υπογεγραμμένες συνθήκες και συμβάσεις τα όσα συνέβαιναν την περίοδο εκείνη στον ουρανό του Αιγαίου”.

Φάνηκε, όπως περιγράφει ότι “οι γείτονες επιδίωκαν θερμό επεισόδιο, με αποκορύφωμα τις 23 Μάη 2006, και το πέτυχαν χτυπώντας πισώπλατα τον αδελφό μου, στη διαδικασία αναγνώρισης του κατασκοπευτικού και ταυτόχρονα πολεμικού σχηματισμού τους μέσα στο FIR Αθηνών. Η αποστολή τους δεν ολοκληρώθηκε. Το τίμημα όμως για εμάς είναι βαρύ. Πολύ βαρύ”.

Δώδεκα χρόνια μετά και ενώ ο Τούρκος πιλότος που έπεσε με το μαχητικό του πάνω στην καλύπτρα του αεροσκάφους του Κώστα Ηλιάκη επιστράφηκε με συνοπτικές διαδικασίες στην Τουρκία ο Φίλιππος Ηλιάκης βλέπει την κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών να συνεχίζεται, άνευ λόγου και σχολιάζει:
“Η ντροπή, το αίσχος συνεχίζεται και σήμερα με δυο ομήρους στρατιωτικούς για λίγα βήματα επιπλέον πάνω στο χιόνι – αν τα έκαναν – στη μεθόριο του Έβρου σε αντιδιαστολή με την παράδοση του Τούρκου πιλότου που χτύπησε τον Σμηναγό Ηλιάκη, δίχως καν να ανακριθεί για το τραγικό περιστατικό εξαιτίας του ή των εντολών που είχε προφανώς”.



Spread the love