Spread the love


Ο Jean-Claude Jitrois και η Chantal Thomass στην Αθήνα καλεσμένοι της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως, κυρίας Άντας Ηλιοπούλου για τον πρώτο διαπολιτισμικό διάλογο του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας και το opening του fashion floor του St. George Lycabettus.Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας και η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας και του Euroamerican women’s council, κυρία Ada Ηλιοπούλου σε συνεργασία με το ξενοδοχείο St. George Lycabettus κάλεσαν στην Αθήνα τους θρύλους της γαλλικής Μόδας σε παγκόσμιο επίπεδο, την Chantal Thomass και τον Jean-Claude Jitrois.

Οι δύο σχεδιαστές εδώ και δύο χρόνια συμμετέχουν αφιλοκερδώς στην δράση της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως, κυρίας Ada Ηλιοπούλου για την διάδοση του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό. Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας με αφορμή αυτή την δράση ξεκινάει ένα κύκλο διαπολιτισμικών διαλόγων με τις διάσημες προσωπικότητες που συμμετέχουν.

Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε με την δημοσιογραφική της ιδιότητα η Πρέσβειρα Καλής Θελησεως, κυρία Ada Ηλιοπούλου.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, κύριος Πέτρος Καψάσκης και η ιδιοκτήτρια και ψυχή του St.George Lycabettus, κυρία Ειρήνη Βασιλοπούλου.

Ταυτοχρόνως οι δύο διάσημοι σχεδιαστές τιμήθηκαν με Βραβείο Αριστείας για την συνολική τους προσφορά στον Πολιτισμό, στην Μόδα και στις Τέχνες αλλά και για τον φιλελληνισμό τους. Την Chantal Thomass βράβευσε ο Αντιπρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, κύριος Γιώργος Αλεξανδράτος ( Apollonia Lines S.A.) και τον Jean-Claude Jitrois βράβευσε η κυρία Ειρήνη Νταϊφά, Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πειραιά και Πρόεδρος της Stavros Daifas Maritime Corporation S.A.

Το βραβείο αριστείας σχεδιάστηκε από την κυρία Liana Vourakis.

Την ώρα που ο Jitrois έπαιρνε το βραβείο 5 μοντέλα με δημιουργίες του εμπνευσμένες από την Ελλάδα στάθηκαν σαν Καρυάτιδες πίσω του.Το make up και τα μαλλιά έκανε ο Σάκης Ισακίδης Sakis Isaakidis (Méphistophélès Productions Paris) και τα υποδήματα ήταν από τον Έλληνα σχεδιαστή Stathis Samantas.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Jitrois και η Chantal Thomass μαζί με την κυρία Τόνια Βασιλοπούλου έκοψαν την κορδέλα για τα εγκαίνια του δευτέρου ορόφου του St George Lycabettus που στα πλαίσια του πολιτιστικού τουρισμού μετατράπηκε σε Greek fashion floor που τιμά τους Έλληνες δημιουργούς.

Το κάθε δωμάτιο είναι αφιερωμένο σε κάποιον Έλληνα σχεδιαστή, όπως στην Σοφία Κοκοσαλάκη, στην Μαίρη Κατράτζου Mary Katrantzou, στον Γιάννη Τσεκλένη Yannis Tseklenis, στον Ντίμη Κρίτσα, στον Laskaris, στον Βασίλη Ζούλια, στην Εριφύλλη Νικολοπούλου, στην Ορσαλία Παρθένη, στον Paris Valtadoros Valtadoros Paris, στον Δημήτρη Ντάσιο, στην Lena Katsanidou, στην Λουκία, στην Δάφνη Βαλέντε, την Χαρά Λεμπέση Chara Lebessiκαι πολλούς άλλους.

Επίσης, δύο σουίτες είναι αφιερωμένες στον Pierre Cardin και την Anna Molinari που ήταν τακτικοί θαμώνες για χρόνια στο ξενοδοχείο.

Στους διάδρομους του ξενοδοχείου, εκτίθενται έργα που παρουσιάζουν την ιστορία της μόδας από το βιβλίο του Δ Λυμπερόπουλος «Ελληνική Μόδα 1900-2000»

Τη σχεδίαση των δωματίων και σουιτών ανέλαβαν αποκλειστικά Έλληνες αρχιτέκτονες. Η Κατερίνα Ευθυμίου Katerina Efthymiou των «Positive+ Architects» για τα δωμάτια των Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας, των Ελλήνων Ζωγράφων και Φωτογράφων. Επίσης η Μαρία Παπατριανταφύλλου και η Omniview Design που εμπνεύστηκαν από τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Ακολούθησε δεξίωση στον 7ο όροφο του StGeorge Lycabettus με θεά την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό κάτω από τους ήχους του Duo Violins, Δημήτρη Ίσαρη και Γιώργο Γαϊτάνο.

Η διοργάνωση της βραδιάς έγινε από την Mephistopheles Productions της Αθήνας και του Παρισιού,που ανέλαβαν και το μεγαλύτερο χορηγικό μέρος αυτής της εκδήλωσης.

Ανάμεσα στους σημαντικούς καλεσμένους ήταν οι Πρέσβειρες του Βελγίου, της Χιλής, της Βραζιλίας, του Αφγανιστάν, η κ. Γελη Αγγελοπούλου και η Δρ. Φώφη Καμποσιόρα ,η Αλεξία Στέλλα Μάτζαρη με την μητέρα της κ. Νένα Παπαμανωλοπούλου, η Δρ. Άντζι Μαργαρίτη Andrews με τον David Andrews και την Μαρίλια Βαζαίου, ο Πρόεδρος του lifeline Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας και η Δρ. Αλκ. Πρίνου, ο Χρύσανθος Πάνας, η Λόλα και η Έλγκα Νταϊφά, ο Αρσένης Βιλβιρίδης με την σύζυγο του, ο Μανώλης Κονδύλης, η βραβευμένη στο Μονακό καλλιτέχνις Ιωάννα Ευθυμίου, η Σοφία Κούστα και η Έλενα Κουλαουζίδου, την Katerina Koussouri Antonopoulou και πολλοί άλλοι!

Η εκδήλωση ήταν υπό την Αιγίδα της Γαλλικης Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.



Spread the love