Spread the love


Ποια είναι τα σχέδια για την εταιρεία

Στην εξαγορά ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας προχώρησε η εταιρεία τροφίμων «Γιώτης» σύμφωνα με πληροφορίες της Ναυτεμπορικής.

Ειδικότερα στον έλεγχο της «Γιώτης» πέρασε η γαλακτοβιομηχανία Στάμου, αποτελώντας τη δεύτερη εξαγορά στην οποία προχωρά φέτος η εταιρεία, αφού στις αρχές του έτους, απέκτησε και μια βουλγαρική μικρή βιομηχανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα η συμφωνία εξαγοράς κλείδωσε μέσα στον Μάιο, ενώ με βάση τα προβλεπόμενα διατηρείται η επωνυμία και το σήμα Στάμου, καθώς και το σύνολο των εργαζόμενων της βιομηχανίας.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο στόχος είναι η μεγιστοποίηση της δυναμικής της μονάδας που διατηρεί η γαλακτοβιομηχανία Στάμου στην περιοχή Αχαρνές. Όπως επισημαίνουν οι πληροφορίες, η γαλακτοβιομηχανία Στάμου δεν θα απορροφηθεί από την Γιώτης και θα «τρέχει» ως ανεξάρτητη δραστηριότητα.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Στάμου δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία γαλακτοκομικών προϊόντων από το 1964, με το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της να περιλαμβάνει κωδικούς που κινούνται σε όλο το εύρος της κατηγορίας: γάλα, γιαούρτι, παγωτά, τυροκομικά, βούτυρο, κρέμα γάλακτος, επιδόρπια με γάλα και χωρίς, γλυκά.

Σε ό,τι αφορά την προμήθεια του γάλακτος η εταιρεία παραλαμβάνει με δικά της βυτία από τις συγκεκριμένες κτηνοτροφικές μονάδες στους νομούς Κορινθίας, Αργολίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, καθώς και στις παρυφές του νομού Αττικής, οι οποίες παράγουν το γάλα αποκλειστικά για λογαριασμό της Στάμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξαγορά της Στάμου αποτελεί τη δεύτερη σε εγχώριο επίπεδο μέσα σε διάστημα διετίας για τη Γιώτης, η οποία το 2016 προχώρησε στην απόκτηση του 100% των μετοχών της ανώνυμης βιομηχανικής εταιρείας προϊόντων διατροφής Αττικοί Ορίζοντες, που έχει έδρα στην Αθήνα.



Spread the love