Spread the love


Μάλλον δεν ήταν αυτή που του χάρισε ο Ζάεφ

Όταν το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε στη φιέστα του Ζαππείου με κόκκινη γραβάτα, όλοι άρχισαν να ψάχνουν… τίνος είναι.

Ήταν η πρώτη και μάλλον η τελευταία φορά που ο Αλέξης Τσίπρας φόρεσε γραβάτα. Αλλά όπως είπε, ήταν ένα στοίχημα που είχε βάλει και έπρεπε να το «πληρώσει». Αλλά ο πρωθυπουργός στην ομιλία του δεν αποκάλυψε αν η γραβάτα ήταν δική του.

Η γραβάτα του… Ζαππείου

Η πρώτη εκτίμηση πολλών ήταν πως επέλεξε να φορέσει τη γραβάτα που του είχε δώσει στις Πρέσπες, λίγες μέρες πριν, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ. Βαθύ κόκκινο ήταν κι εκείνη.

Και η γραβάτα του Ζάεφ – Φωτογραφία Reuters

 

«Δανειστής» γραβάτας ο… Τζανακόπουλος;

Λίγο αργότερα, αφού η κυβέρνηση επικοινώνησε ιδιαίτερα το θέμα της γραβάτας του κ. Τσίπρα, ήρθε κι ένα video από τα ενδότερα του Μαξίμου. Ήταν η στιγμή που ο πρωθυπουργός ετοιμαζόταν να φύγει για το Ζάππειο. Στο video που ανέβηκε στο λογαριασμό του πρωθυπουργού στο Instagram φαίνεται ο Δημήτρης Τζανανόπουλος να του φτιάχνει τον… κόμπο.

Στην κυριακάτικη Αυγή ήρθε η φωτογραφία που ίσως λύνει το μυστήριο. Δείχνει τον πρωθυπουργό και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να διαλέγουν… γραβάτες. Τουλάχιστον οκτώ γραβάτες είναι απλωμένες σε ένα τραπέζι μπροστά τους.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος πιάνει την… τυχερή, αυτή που τελικά φόρεσε ο κ. Τσίπρας. Υπάρχουν κι άλλες επιλογές: γκρι, πετρόλ, μια πιο καφετιά.

Η γραβάτα που τελικά επιλέχθηκε, μοιάζει με μια που κατά το παρελθόν έχει επιλέξει να φορέσει και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Όλα δείχνουν λοιπόν, ότι εκείνος δάνεισε στον πρωθυπουργό τη γραβάτα που φόρεσε στο Ζάππειο. Το μυστήριο λύθηκε…

 

 



Spread the love