Spread the love


Επεισοδιακά ξεκίνησαν οι διακοπές για 140 Σουηδούς τουρίστες πτήσης της SAS από το Γκέτεμποργκ στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Το αεροπλάνο επρόκειτο να προσγειωθεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα πτήσης, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Η καταιγίδα, όμως, που έπληττε εκείνη την ώρα το νησί, δεν επέτρεψε για λόγους ασφαλείας το αεροπλάνο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».
Εν μέσω ισχυρής βροχόπτωσης, αστραπών και κεραυνών, ο πιλότος της SAS επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της Σκιάθου και, μετά από σχετική συνεννόηση, αποφασίστηκε αλλαγή πορείας.

Αφού ακολούθησε το πρωτόκολλο για παρόμοια περιστατικά, ο πιλότος της SAS ενημέρωσε τη Σκιάθο ότι δεν θα προσγειωθεί και πως θα επιστέψει υποχρεωτικά στην Αθήνα.
«Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας θα προσγειωθούμε τελικά στον αερολιμένα Αθηνών» ενημέρωσε σχετικά η αεροσυνοδός της SAS τους επιβάτες της πτήσης.

Πράγματι το αεροσκάφος, προσγειώθηκε στον αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα, με τους επιβάτες να προωθούνται στον προορισμό τους, την επομένη, μετά από ταλαιπωρία που διήρκεσε περίπου δέκα ώρες.

«Η προσγείωση ή όχι ενός αεροπλάνου, δεν εξαρτάται μόνο από τη βροχή αλλά και την κατάσταση του διαδρόμου προσγείωσης – απογείωσης, αν, δηλαδή, υπάρχει κίνδυνος υδρολίσθησης, αλλά και τις προδιαγραφές ασφαλείας, που έχει η κάθε εταιρεία. Γι’ αυτό τον λόγο το συγκεκριμένο αεροπλάνο προσγειώθηκε αρχικά στην Αθήνα και οι επιβάτες έφτασαν το πρωί της επόμενης μέρας στον προορισμό τους» εξήγησε στον Ταχυδρόμο ο airport manager του αεροδρομίου Σκιάθου,Στέφανος Λαμπρόπουλος, εξηγώντας τους λόγους που ενδέχεται να ματαιώσουν ή να καθυστερήσουν την διαδικασία της προσγείωσης.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι την ίδια εποχή, είχε σημειωθεί ανάλογο περιστατικό με πτήση της British Airways, που υποχρεώθηκε να επιστρέψει στην Αθήνα καθώς την ώρα της προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, το αεροσκάφος είχε χτυπηθεί από κεραυνό.

Να σημειωθεί τέλος πως οι υπόλοιπες προγραμματισμένες πτήσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά και χωρίς προβλήματα.



Spread the love