Spread the love


Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και άνεμοι τις επόμενες μέρες. Αυτό αναφέρει με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που ανακοίνωσε η ΕΜΥ.

Όπως τονίζει ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται σε αρκετές περιοχές της χώρας και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Σήμερα Τετάρτη κατά διαστήματα η Κεντρική Μακεδονία, οι Σποράδες και πιθανόν μέχρι το μεσημέρι η βόρεια Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο.

Το μεσημέρι και το απόγευμα θα επηρεαστούν πρόσκαιρα πιθανόν η Θεσσαλία, η Ήπειρος, η Δυτική και Κεντρική Στερεά Ελλάδα.

Την Πέμπτη κατά διαστήματα η Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και πιθανόν η βόρεια Εύβοια. Από το μεσημέρι η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική και Κεντρική Στερεά.

Την Παρασκευή κατά διαστήματα η δυτική και κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρος και πιθανόν το πρωί οι Σποράδες. Από το μεσημέρι η Δυτική Στερεά και η Πελοπόννησος.

Το Σάββατο θα επηρεαστούν κατά διαστήματα η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία, Ημαθία, Πέλλα), η Ήπειρος και η Θεσσαλία.

Την Τετάρτη αναμένονται καταιγίδες τοπικά ισχυρές κατά διαστήματα στην κεντρική Μακεδονία και τις Σποράδες και πιθανόν μέχρι το μεσημέρι στην βόρεια Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο και τις απογευματινές ώρες πιθανόν στη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3-5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ τις πρωινές ώρες. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι, από μεταβλητές διευθύνσεις, θα φτάσουν σε ένταση τα 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 22 και 32 βαθμούς Κελσίου.



Spread the love