Spread the love


Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακούργημα

Η σύλληψή του έγινε μετά από καταδίωξη, από αστυνομικούς, λίγα λεπτά αφότου είχε βάλει μία ακόμα φωτιά σε οικόπεδο στην περιοχή Ριζάρη.

Πρόκειται για έναν 35χρονο, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι… “του άρεσε να βάζει φωτιά και να παρακολουθεί τους πυροσβέστες να τρέχουν να την σβήσουν”.

Συνολικά ο 35χρονος, Π.Α. του Ν., είχε βάλει πέντε φωτιές με αναπτήρα, σε ξερά χόρτα, μέσα σε οικόπεδα στην περιοχή Ριζάρη, δύο από τις οποίες στις 26 Ιουλίου, την ώρα της μεγάλης τραγωδίας στο Μάτι.

Τις φωτιές αυτές ανέφερε και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, στη συνέντευξη της περασμένης Πέμπτης, τονίζοντας ότι επρόκειτο για εμπρηστικές ενέργειες και γίνονταν έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Τελικά σήμερα τα ξημερώματα, κάποιοι είδαν τον 35χρονο να βάζει μια ακόμα φωτιά σε ξερά χόρτα και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ που έφτασαν στο σημείο, και περιπολικά, καταδίωξαν τον δράστη, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακούργημα

Αντιμέτωπος με το αδίκημα του εμπρησμού από πρόθεση που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, το οποίο τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος, είναι ο 35χρονος που φέρεται να είναι υπαίτιος εμπρησμών που εκδηλώθηκαν σε οικόπεδα στην περιοχή Ριζάρη στον Δήμο Μαραθώνα από τις 26 έως 31 Ιουλίου 2018.

Μετά την δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του ο 35χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή, ενώ αντίγραφο της δικογραφίας θα διαβιβαστεί και στην εισαγγελέα Β. Γνεσούλη που διενεργεί την έρευνα για τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ο 35χρονος να εμπλέκεται και με αυτή.



Spread the love