Spread the love


Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα στον ιστορικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης. Πρόκειται για τον αρχαιότερο ελληνορθόδοξο ναό στη Βικτώρια και τον δεύτερο στην Αυστραλία και θεμελιώθηκε το Δεκέμβριο του 1900.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις φαίνεται να ξεκίνησε από τους εσωτερικούς χώρους του ναού, και πιο συγκεκριμένα από τον γυναικωνίτη. Δεκαπέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο ναό και κατάσβεσαν την πυρκαγιά σε λιγότερο από μία ώρα.

Ο Αρχιμανδρίτης Κοσμάς Διαμιανίδης δήλωσε ότι μετά της πέρας της ακολουθίας, κάποιοι πιστοί μύρισαν καπνό, αλλά ουδείς παρατήρησε ότι υπήρχε φωτιά. Tο ιστορικό προσκυνητάρι της εκκλησίας, το «αρχαιότερο» ελληνικού ναού της Αυστραλίας, καταστράφηκε τελείως.

Η Κοινότητα ανέφερε ότι οι ζημιές από την φωτιά και τον καπνό είναι μεγαλύτερες από ότι αρχικά υπολογίζονταν. Εκπρόσωπος της Κοινότητας δήλωσε ότι η αστυνομία ολοκλήρωσε τις έρευνες και αναμένονται τα αποτελέσματα για τα αίτια της πυρκαγιάς. Μεγάλο το μέγεθος της ζημιάς στις αγιογραφίες, ενώ το ταβάνι και διάφορες εικόνες καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Από το http://tganews.com



Spread the love