Spread the love


Η Αστυνομία της Βικτώριας άσκησε δίωξη κατά του 44χρονου Σωκράτη Ταμβάκη (φωτογραφία), κατοίκου Bentleigh Μελβούρνης, για τη δολοφονία της 75χρονης μητέρας του, Βιολέτας Ταμβάκη.

Το πτώμα της άτυχης ομογενούς βρέθηκε την Τρίτη το μεσημέρι μέσα στο σπίτι της στην οδό London στο Bentleigh, στο οποίο έμενε με τον 44χρονο γιο της.

Η Αστυνομία βρήκε το πτώμα της 75χρονης γυναίκας, μετά από τηλεφώνημα της κόρης της στις Αρχές, όταν διαπίστωσε ότι η μητέρα της δεν πήγε, όπως έκανε πάντα, να πάρει τα παιδιά της από το σχολείο.

Οι γείτονες της οικογένειας, μεταξύ αυτών και αρκετοί Έλληνες ομογενείς, δήλωναν σοκαρισμένοι από το φονικό. «Η κ. Βιολέτα ήταν ένας καλοσυνάτος άνθρωπος που μοίραζε ελληνικές λιχουδιές σε όλη τη γειτονιά» είπε μία γειτόνισσά της. Κάποιοι άλλοι γείτονες ανέφεραν ότι είχαν κατά καιρούς ακούσει διαπληκτισμούς και φωνές στο σπίτι της ομογενούς.

Στο Σίδνεϊ προφυλακίστηκε ο Stephen Boyd, 51 ετών, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο της 51χρονης Ελληνίδας Τίνας Κοντοζή. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την σκότωσε με ρόπαλο του κρίκετ, μέσα στο σπίτι τους, μπροστά στο παιδί τους την Κυριακή των Βαΐων. Ο δράστης συνελήφθη ένα 24ωρο αργότερα κοντά στην Καμπέρα. Την Μεγάλη Πέμπτη του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες και προφυλακίστηκε.

Με πληροφορίες από τον Νέο Κόσμο της Μελβούρνης



Spread the love