Spread the love


Στην καμπάνια «Πάμε Ελλάδα» προς την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα και ο Δ/ντής της ΑΧΕΠΑ Β. Μοσαϊδης και ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου Ν. Λαρυγγάκης

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΑΧΕΠΑ Βασίλης Μοσαϊδης και ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου (ΑΧΙ) Νίκος Λαρυγγάκης, απευθύνουν – μιλώντας στη “Greek News” – τη δική τους πρόσκληση προς την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, να επισκεφθεί την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Και οι δύο ηγέτες των μεγάλων ελληνοαμερικανικών οργανώσεων επαίνεσαν τη Greek News για την έβδομη συνεχόμενη καμπάνια της “Φέτος το καλοκαίρι πάμε Ελλάδα» και στα μηνύματά τους παραθέτουν τους  λόγους για τους οποίους οι ομογενείς θα πρέπει να επισκεφθούν τη γενέτειρα.

Η ΑΧΕΠΑ οργανώνει για 27 χρόνια το πρόγραμμα «Journey to Greece» για νέους φοιτητές, ενώ το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο διοργανώνει ετησίως – κάθε καλοκαίρι εκπαιδευτική – επίσκεψη φοιτητών με ενδιαφέροντα στην εξωτερική πολιτική, στην Ελλάδα και την Κύπρο.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΑΪΔΗΣ

«Θέλω να ευχαριστήσω την “Greek News” για την ευκαιρία να συζητήσουμε πόσο σημαντικό είναι να ταξιδέψουμε στην Ελλάδα σ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν τα παιδιά μας δεν έχουν σχολείο και μπορούμε να τα πάρουμε μαζί μας, να τους δείξουμε τον πολιτισμό μας, την ιστορία μας και την κληρονομιά μας. Είναι μια υποχρέωση, καθήκον και ευθύνη που η ΑΧΕΠΑ λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη.

Προωθούμε την εκπαίδευση και στέλνουμε φέτος εκεί για άλλη μια φορά τα παιδιά μας – για 27η χρονιά – στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι στην Ελλάδα». Επισκεπτόμαστε επίσης ως οργάνωση την Ελλάδα δύο φορές το χρόνο και εκτιμούμε τις πληροφορίες, την πολιτιστική και ιστορική ανταλλαγή που λαμβάνουμε, κάθε φορά που την επισκεπτόμαστε.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλη την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα γιατί εξετάζει το ενδεχόμενο να επισκεφθεί την Ελλάδα και να στηρίξει τους Έλληνες σ’ αυτή τη δύσκολη ώρα ανάγκης».

ΝΙΚΟΣ ΛΑΡΥΓΓΑΚΗΣ

«Συγχαίρω τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες της « Greek News» που προσπαθεί να πείσει Ελληνοαμερικανούς και άλλους να επισκεφθούν φέτος την Ελλάδα για διακοπές. Μου αρέσει πάντα να λέω ότι η μία και μοναδική ξένη άμεση ξένη επένδυση σήμερα για την Ελλάδα είναι ο τουρισμός. Κάθε τουρίστας που επισκέπτεται σήμερα την Ελλάδα και αφήνει χρήματα, είναι μια άμεση επένδυση που εισρέει κατευθείαν στην οικονομία. Θέλω να σας συγχαρώ για τις προσπάθειές σας, που τις επαναλαμβάνετε κάθε χρόνο.

Ως ΑHI δεν ξεχνούμε πόσο σημαντικός είναι ο τουρισμός. Υπό αυτή την έννοια, πριν από 2 χρόνια, μαζί με την ΑΧΕΠΑ, συναντηθήκαμε στο Σικάγο με την ηγεσία της United Airlines, ζητώντας τους να ξεκινήσουν απευθείας γραμμή με την Αθήνα. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, δύο χρόνια αργότερα, από φέτος τις 26 Μαΐου, η United πετά για όλο το καλοκαίρι και μέχρι τις 6 Οκτωβρίου στην Αθήνα. Ελπίζουμε τελικά, καθώς συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε επαφή μαζί τους, να καθιερώσουν την καθημερινή απευθείας πτήση όλο το χρόνο.

Εκτός από αυτό, κάθε χρόνο το AHI συνοδεύει μια ομάδα δέκα φοιτητών από όλη την Αμερική, που ενδιαφέρονται για την εξωτερική πολιτική, σε εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ελλάδα και την Κύπρο. Φέτος ξεκινούμε στις 17 Ιουνίου και θα είμαστε στην Αθήνα από τις 23 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου. Θα συναντηθούμε με αρμόδιους για τους χειρισμούς της εξωτερικής πολιτικής και θα έχουμε συζητήσεις μαζί τους.

Με αυτά και πολύ περισσότερα, προσβλέπουμε πάντα στην προώθηση της Ελλάδας, στις επισκέψεις από τις ΗΠΑ και στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις».

Από το greeknewsonline.com



Spread the love