Spread the love


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με αυξημένο ενδιαφέρον από την πλευρά του κοινού, συνεχίστηκαν το βράδυ της Τρίτης 12 Ιουλίου, στη Πλατεία Αθηνών Αστόριας, οι εκδηλώσεις με ελληνική μουσική.


Την ψυχαγωγία του κοινού, είχαν αναλάβει αυτή την Τρίτη ο Τάσος Παπαιωάννου και οι συνεργάτες του, με τον Κώστα Ψαρρό στο μπουζούκι, τον Ηλία Μακρινό στην κιθάρα και την Έλενα Τουμαρά στο τραγούδι.

Η βραδιά έγινε δυνατή με την ευγενική χορηγία του Συλλόγου Αθηναίων. Την προλόγισε μάλιστα ο συντονιστής των εκδηλώσεων στην Πλατεία Αθηνών κ. Πάνος Αδαμόπουλος, που είναι και πρόεδρος του Συλλόγου Αθηναίων.

Ο κ. Αδαμόπουλος αναφέρθηκε στις προσπάθειες του οργανισμού που δημιούργησε την Πλατεία Αθηνών και των πρωτεργατών και καλοσώρισε όλους τους τακτικούς επισκέπτες της πλατείας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τάσος Παπαϊωάννου επεσήμανε ότι θα πρέπει να υποστηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες και επίσης να στηρίζουμε τους νέους καλλιτέχνες που θα συνεχίσουν το έργο όσων ασχολούνται σήμερα με την μουσική στον χώρο της Ομογένειας.

«Ας αγκαλιάσουμε όλα αυτά τα νέα παιδιά» είπε χαρακτηριστικά.

Βέβαια στην πλατεία Αθηνών συγκεντρώνονται κάθε εβδομάδα πολλοί κάτοικοι της Αστόρια, αλλά ειδικά την Τρίτη τα παγκάκια γεμίζουν με ομογενείς που κάθονται ακόμα και στα σκαλιά της πλατείας. Πολλοί από αυτούς μάλιστα, δεν διστάζουν να σύρουν τον χορό και να διασκεδάσουν, ακούγοντας τα τραγούδια.

Την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 οι κάτοικοι της Αστόρια είχαν την ευκαιρία να δουν την όπερα «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ» του Παναγιώτη Καρούσου.

Μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» ο κ. Αδαμόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Σύλλογος Αθηναίων, ασχολείται εκτός από τα πολιτιστικά και τις άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις και με τον συνάνθρωπο και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της φιλανθρωπίας, με αποδέκτες τους συμπατριώτες μας στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο σύλλογος πρόσφερε πριν από ένα μήνα, βοήθεια σε φαγητά που απέστειλε προς το Βρεφοκομείο Αθηνών και παράλληλα έστειλε για διανομή ρούχα, προς τον ομώνυμο σύλλογο Αθηναίων, που εδρεύει στην Πλάκα.

Άρθρο και φωτό του Φώτη Παπαγερμανού από το ekirikas.com

 



Spread the love