Spread the love


Το κατασκηνωτικό κέντρο «Camp Hope» στο Λίτσφιλντ του Κονέκτικατ επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και πέρασε μία ημέρα με τα παιδιά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής μίλησε ομαδικά στα παιδιά, τα συμβούλεψε, τα δίδαξε για την Ορθόδοξη πίστη και την ελληνική κληρονομιά, συνέφαγε μαζί τους, τα ευλόγησε και τους ευχήθηκε να περάσουν το υπόλοιπο της περιόδου ευχάριστα και ασφαλή.

Η κατασκήνωση βρίσκεται σε μία όμορφη τοποθεσία γεμάτη γαλήνη στην οποία αντηχούν οι ύμνοι που ψέλνουν τα παιδιά, η ελληνική μουσική και τα ελληνικά άσματα και οι χαρούμενες φωνές της νεότερης γενιάς των Ελληνοαμερικανών.

Στον όμορφο αυτόν τόπο ο οποίος βρίσκεται δίπλα στη μεγαλύτερη φυσική λίμνη του Κονέκτικατ, τα παιδιά διδάσκονται, παίζουν, αθλούνται, διασκεδάζουν και περνούν ευχάριστα τον χρόνο τους.

Στις κατασκηνώσεις γίνονται δεκτά παιδιά ηλικίας 8-18 ετών από όλες τις ενορίες της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας. Tο πρόγραμμα ξεκινάει με τον Όρθρο και καταλήγει με τον Εσπερινό.

Τονίζεται ότι η Κατασκήνωση του Αγίου Παύλου διοργανώθηκε για πρώτη φορά πριν δώδεκα χρόνια, ανήκει στις διακονίες της Αμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας και λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του Επισκόπου Φασιανής κ. Αντωνίου, πρωτοσυγκέλου της Αρχιεπισκοπής, ενώ τυγχάνει υπό την φροντίδα του π. Ηλία Βίλλη.

Στο ανακοινωθέν της Αρχιεπισκοπής αναφέρεται ότι εξίσου επιτυχημένα προγράμματα έχουν και οι Κατασκηνώσεις οι οποίες λειτουργούν στις Μητροπόλεις ανά την επικράτεια της Αρχιεπισκοπής και τονίζεται ότι όλες προσφέρουν την ευκαιρία στα νέα παιδιά μας για φυσική ευεξία και πνευματική ανάπτυξη.

Η κατασκήνωση προσφέρει στα παιδιά όλα τα απαραίτητα εκείνα στοιχεία για να είναι στενά συνδεδεμένα με την Εκκλησία και την πίστη. Πρόκειται για μεγάλη υπηρεσία προς την νεολαία για την ανοικοδόμηση και καλλιέργεια του Ορθόδοξου και ελληνικού χαρακτήρα τους.

Από το ekirikas.com



Spread the love