Spread the love


Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησαν οι εργασίες του 113ου συνεδρίου της Πανικαριακής Αδελφότητας, το Συνέδριο των Ικαρίων της Αμερικής.

Οι σύνεδροι, όπως έγραψε ο «Ε. Κ.» άρχισαν να συρρέουν στο ξενοδοχείο «Sheraton New York Times Square» στο Μανχάταν από το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ την Παρασκευή το βράδυ συμμετείχαν στην δεξίωση που παρέθεσε προς τιμή των συνέδρων και των οικογένειών τους η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, η οποία ως επί το πλείστον πλαισιώνεται από τα ηγετικά στελέχη της Πανικαριακής Αδελφότητας Νέας Υόρκης «Πανδίκη».

Η πρόεδρος της Πανικαριακής Αδελφότητας Ελευθερία (Τέρυ) Πλατή μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την ικανοποίησή της για την συμμετοχή των συνέδρων και τόνισε ότι το «τριήμερο ετούτο η καρδιά των Ικαρίων της Αμερικής κτυπά δυνατά στη Νέα Υόρκη».

Ερωτηθείσα για τον αριθμό των συνέδρων επεσήμανε ότι «αναμένουν πάρα πολλούς Ικαριώτες οι οποίοι θα παρακολουθήσουν το συνέδριο και εκατοντάδες άλλους που θα παραστούν στις πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Η κ. Πλατή είναι δικηγόρος και διαμένει στο Σικάγο και τον Αύγουστο επισκέφθηκε μαζί με άλλους ομογενείς την Ικαρία και εξέπληξαν τους συμπατριώτες τους με την πρωτοβουλία να ανοίξουν το μονοπάτι προς το Μουσείο του Μίκη Θεοδωράκη στο χωριό Βρακάδες της Ικαρίας.

Πρόκειται για το παλιό πέτρινο σπίτι γνωστό ως το «Σπίτι με σκορπιούς.» Μια παλιά αγροικία Ικάριου που φιλοξένησε το διάσημο συνθέτη και τους συντρόφους του, κατά την εξορία τους στο νησί. Αυτό το σπίτι μετατράπηκε σε μουσείο και έχει επίσημα αναγνωριστεί από το ελληνικό κράτος, ως διατηρητέο κτίριο. Περιλαμβάνει πολλά εκθέματα από την καθημερινή ζωή του κατά τη διάρκεια της εξορίας του.

«Μην νομίσετε ότι διανοίξαμε δρόμο για να περνούν τα αυτοκίνητα. Απλά πήραμε τις κόσες και άλλα κοπτικά εργαλεία χόρτου, φτιάρια και κασμάδες και καθαρίσαμε το μονοπάτι που οδηγεί στο Μουσείο του Μίκη Θεοδωράκη. Αυτό αποτέλεσε μια από τις πιο ευχάριστες εμπειρίες για τους ομογενείς, διότι εξέφρασαν έμπρακτα την αγάπη τους για το νησί και υπενθύμισαν στους κατοίκους ότι δεν είναι μόνοι και ότι οι ομογενείς ενδιαφέρονται γι αυτούς», πρόσθεσε η κ. Πλατή

Οι εργασίες του 113ου Συνεδρίου θα συνεχιστούν σήμερα, Σάββατο και αύριο, Κυριακή τις πρωινές μέχρι και πρώτες απογευματινές ώρες, ενώ για το απόβραδο και το βράδυ η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις μεταξύ των οποίων κρουαζιέρα, κωμωδία και θεατρικές παραστάσεις και επίσκεψη στο Μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου.

Στη φωτό, το Υπατο Συμβούλιο της Πανικαριακής Αδελφότητας Αμερικής. Από αριστερά, οι: Γεώργιος Παράλεμος, Δαμιανός Σκάρος, Ελευθερία (Τέρυ) Πλατή, υπάτη πρόεδρος, Τζόρτζια Παντελάδη, Τζορτζ Καρναβάς, Δημήτρης Λακέρδας και Νικόλαος Σκάρος.

Από το ekirikas.com



Spread the love