Spread the love


Δείτε την κίτρινη Kalimera, που καλημερίζει το χλωμό Λονδίνο με ελληνικό καλομαγειρεμένο αλλά και σύγχρονο ελληνικό φαγητό.

Η έννοια του food truck, της καντίνας δηλαδή στο… ελληνικότερο, είναι αρκετά διαφορετική στο εξωτερικό από ότι στην Ελλάδα. Έτσι, εδώ, ως καντίνα συνήθως συναντάμε το κλασικό «βρώμικο» (που μπορεί να είναι και απόλυτα καθαρό) αλλά πάντα πρόχειρο φαγητό, που συνήθως περιορίζεται σε τεράστια σάντουιτς με σουβλάκι και λουκάνικο. Αντίθετα, στο εξωτερικό, η ιδέα της καντίνας έχει εξελιχθεί και περιλαμβάνει πλέον και καλή και απόλυτα οργανωμένη κουζίνα, που σερβίρεται μεν στο δρόμο, αλλά είναι υψηλής ποιότητας σε υλικά και σε γεύση.

Την δεύτερη ιδέα λοιπόν είχε και ο Τηλέμαχος Αργυρίου, ο οποίος δούλευε στον τραπεζικό χώρο στο Λονδίνο, που αποφάσισε να συνδυάσει την σύγχρονη εκδοχή της καντίνας με την ελληνική κουζίνα και να δημιουργήσει το Kalimera. Δηλαδή μια χαρούμενη σε όψη καντίνα όπου σερβίρει ελληνικές γεύσεις, κυρίως στο κεντρικό και ανατολικό Λονδίνο.

Τι είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει; Το ότι προσφέρει κλασικές γεύσεις όπως ραγού με κρέας ή χορτοφαγικό και σάλτσα κεφαλοτύρι, μουσακά, παστίτσιο, αλλά και τα γνωστά σουβλάκια «δουλεμένα» όμως, σε 3 σύγχρονες εκδοχές: με κοτόπουλο, τζατζίκι αβοκάντο και χούμους, αρνίσιο με τζατζίκι μέντας και μελιτζανοσαλάτα και χορτοφαγικό με χαλούμι, πέστο, σπανάκι και ντοματίνια, αλλά και σαλάτες χορτοφαγικές ή με κρέας.

Οι πρώτες κριτικές είναι πολύ θετικές όπως και το πνεύμα της ομάδας που δουλεύει το Kalimera, οπότε εμείς να του ευχηθούμε να τον φέρει ο δρόμος και στην πατρίδα!

kalimera-1 kalimera-2 kalimera-3 kalimera-4 kalimera-5 kalimera-6 kalimera-7 kalimera-8 kalimera-9 kalimera-10 kalimera-11 kalimera-12 kalimera-13



Spread the love